Especial Enric Granados a 440Clàssica

El número 29 de la revista s'acosta a la figura del compositor des de diversos vessants

| 20/04/2016 a les 12:31h

Enric Granados, de qui enguany es commemoren els cent anys de la tràgica mort, és el gran protagonista del nou número de la revista 440Clàssica&Jazz. La fascinació envers la pintura de Goya, la pedagogia i la línia pianística catalana, l'aventura final a Nova York amb la controvertida estrena de Goyescas al MET o els estius a la Tartaneta de Vilassar de Mar són alguns dels aspectes dels quals es parla en aquest número, amb el qual s'encarta a més el documental Granados, el color de la música, produït per Òrbita Films.  


D'Enric Granados són ben coneguts alguna obra –Goyescas– i algun tret biogràfic –el desgraciat final quan van torpedinar el vaixell on viatjava al Canal de la Mànega, en plena Gran Guerra–. Però en general continua sent un músic tan polièdric com desconegut. Les coses han canviat una mica enguany: amb motiu del centenari de la seva mort, s'han fet diversos actes i iniciatives. Aquest 21 d'abril, sense anar més lluny, la mezzosoprano Anna Alàs farà un recital d'homenatge al compositor al Petit Palau de la Música Catalana de Barcelona, acompanyada del pianista Albert Guinovart.

La revista 440Clàssica ha dedicat la major part del seu número 29 a Enric Granados. Entre altres, inclou un reportatge que ressitua la seva obra i el seu estil en el context de la història de la música, un article sobre les estades d'estiu que Granados va passar treballant en un bucòlic racó a Vilassar de Mar, una mirada a la línia pedagògica que s'obre amb Enric Granados i viu avui amb noms com Marisa Martins i Mac McClure, un repàs a les diverses exposicions que es muntaran properament al voltant del músic (Orfeó Català, Biblioteca de Catalunya, Museu de la Música de Barcelona), una evocació dels seus darrers mesos de vida, que van transcórrer a Nova York, i una entrevista amb el pianista José Menor, un dels grans protagonistes de l'Any Granados, que s'allargarà també durant el 2017 perquè se celebrarà el 150è aniversari del seu naixement.

DVD i presentació a Vilassar de Mar
Aquest número especial, que inclou a més el DVD que la productora Òrbita va realitzar fa uns anys sobre la vida i l'obra d'Enric Granados, es presentarà el proper divendres 13 de maig a la biblioteca de Vilassar de Mar (19 h), en un acte que portarà a més una petita actuació dels Barcelona Clarinet Players. Aquest quartet ha inclòs en el seu darrer treball, Toma Café (Albert Moraleda, 2015), tot un "Homenaje a Granados" amb arranjaments per a clarinets de l'històric del jazz ibèric Pedro Iturralde.


Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Vilassar de Mar, Nova York, 440Clàssica, Enric Granados, Barcelona Clarinet Players