El rock estranger de The Crab Apples

La banda publica un nou EP titulat 'Hello Stranger' amb quatre temes

| 16/05/2016 a les 07:00h

The Crab Apples evoluciona cap al rock i la crítica social al seu nou EP, Hello Stranger (DiscMedi, 2016), un àlbum que escull l'anglès com a única llengua per calmar la seva inquietud creativa, i que presentaran aquest divendres 20 de maig a la sala Bikini de Barcelona. 

The Crab Apples. Foto: Arxiu de la banda. 

Els vallesans The Crab Apples van publicar l'any 2014 el seu debut Right Here (DiscMedi) després de passar tres anys entre concursos, com el Sona9 2013, on van quedar semifinalistes. El seu primer àlbum, protagonitzat pel pop més clàssic, combinava català i anglès com a idiomes vehiculars. Enguany arriba un EP de quatre cançons, Hello Stranger (DiscMedi, 2016), on la banda, sense oblidar-se del pop, augmenta l'energia de les guitarres per acostar-se a un ritme més rocker; una evolució sonora que han adquirit a través de la maduresa de la seva actitud cada cop més rockera a l'escenari.

En la creació de Hello Stranger, el grup de Santa Eulàlia de Ronçana també ha perdut el català i ha escollit l'anglès com a única llengua per compondre. La guitarrista Laia Alsina, gran apassionada de grups de parla anglesa com Artic Monkeys, Nirvana o Arcade Fire, comenta que "les cançons senzillament naixien en anglès". Les cançons en català només les van fer per al concurs Sona9: "Algunes sí que van néixer en català, però altres les vam haver de traduir, i ara no volem obligar-nos a fer-ho. No volem fer una cosa que no és natural". Malgrat que de moment tenen previst seguir aquest camí, no es tanquen portes a tornar al català algun dia. 

Les lletres de Hello Stranger acompanyen una música crítica amb la societat en què vivim. The Crab Apples consideren que la música és un bon instrument de denúncia: "Vivim en una societat que ens afecta i per això de vegades sembla que les persones visquem en una bombolla, perquè el món real és molt dur. Hi ha molta crisi, especialment social, i en el nostre grup no volem estar aïllades. La Carla, la cantant del grup i la que s'encarrega de fer les lletres, senzillament plasma les seves reflexions, que compartim totes", explica Alsina.

En aquest àlbum no només volien treballar en la música, sinó que havien de mostrar el seu potencial en totes les seves facetes. La guitarrista també s'interessa molt per la imatge i ha estat l'encarregada de plasmar les seves il·lustracions a l'EP.

Les polifacètiques The Crab Apples presentaran Hello Stranger aquest divendres 20 de maig a la sala Bikini de Barcelona en el marc del cicle Guixeta. 

Arxivat a: Enderrock, nou EP, sala bikini, hello stranger, the crab apples, rock