Concert d'homenatge als 25 anys del Rock Català

El 6 d'octubre a l'Auditori amb una quinzena d'artistes com La Pegatina, Joan Dausà, Roger Mas, Joana Serrat, Mazoni i Sanjosex

| 15/06/2016 a les 17:30h

L'Auditori de Barcelona organitza un concert d'homenatge al rock català el 6 d’octubre amb la participació d’una quinzena de grups i artistes actuals. Coincidint amb els 25 anys del concert del Palau Sant Jordi de Sau, Els Pets, Sopa de Cabra i Sangtraït, l'espectacle s'anomena ‘25 anys de rock català’, la direcció musical anirà a càrrec del guitarrista i productor David Soler i és una producció artística de la revista 'Enderrock'. Les entrades seran a la venda a partir de dijous 16 de juny.

Ernest Crusats (La iaia). Foto: Xavier Mercadé


Una quinzena d’artistes i grups destacats de l’escena catalana actual participaran a l’espectacle 25 anys de rock català, un viatge per les cançons més representatives de tota una generació, el proper 6 d'octubre a la Sala 1 de L'Auditori de Barcelona. El concert tindrà la direcció musical del guitarrista i productor David Soler, i una banda fixa amb Oriol Roca (bateria), Xavi Lloses (piano i teclats), Santi Careta (guitarra) i Jordi Casadesús (baix).

Hi participaran diversos intèrprets: Adrià Salas (La Pegatina), Josep Montero (Oques Grasses), Joan Dausà, Arnau Tordera (Obeses), Roger Mas, Mazoni, Sanjosex, Núria Graham, Joan Colomo, Ernest Crusats (La iaia) i Joana Serrat, entre d'altres. Les cançons que s'interpretaran seran peces emblemàtiques del Rock Català com "L'Empordà", "El vol de l'home ocell", "Boig per tu" o "Bon dia" i altres clàssics de grups com Lax'n'Busto, Gossos, Umpah-Pah, Ja T'Ho Diré o Duble Buble.

L'espectacle vol recordar el 25è aniversari del concert al Palau Sant Jordi de Barcelona del 14 de juny de 1991 amb Sau, Els Pets, Sopa de Cabra i Sangtraït, que va significar el moment culminant de l'escena i un rècord europeu d'assistència en un recinte tancat, amb 22.104 espectadors. Els membres d’aquests grups referencials també han estat convidats a pujar a l'escenari de L'Auditori per sumar-se a l'espectacle.

L'escena del 'rock català' (1985-2000), que va servir per consolidar el panorama musical convertit en un fenomen de masses i normalitzar l'ús de la llengua en la música popular moderna, ha deixat el testimoni d’almenys 250 grups que van editar més de 500 discos. La iniciativa pretén també donar a conèixer i reconèixer l’herència i el llegat del 'rock català'. Les entrades es poden comprar a partir de dijous 16 de juny a la pàgina web de L’Auditori a un preu de 26 euros durant les dues primeres setmanes i 32 euros després. L'entrada per al concert servirà també per visitar gratuïtament l'exposició La gran nit del rock català al Museu de la Música de Barcelona, que restarà oberta fins al proper 7 de gener del 2017, i que ofereix de manera pràcticament íntegra les prop de quatre hores del macroconcert dels quatre grans.
Arxivat a: Enderrock