Joan Dausà s'autoversiona en anglès

Parlem amb el músic sobre la seva nova aventura musical: #siemconvideuvinc

| 16/07/2016 a les 07:00h

El santfeliuenc Joan Dausà agafa la guitarra, si no hi ha piano, i presenta les seves cançons fora de casa en anglès i català. Sota el nom de #siemconvideuvincDausà ha engegat una nova fita musical i personal que l'ha dut, de moment, a Anglaterra i Irlanda.


"Què passaria si les meves cançons poguessin connectar amb gent que no sap català?", s'ha preguntat Joan Dausà. És per això que ha decidit traduir a l'anglès una part del seu repertori: "Forma part d'aquest període que he obert a la meva vida que passin coses que em puguin sorprendre a mi mateix, que no requereixin una estratègia al darrere", explica.

Per al repte lingüístic va tenir l'ajuda del cantautor islandès Halldor Mar, el músic que va versionar la Nova Cançó en anglès al disc Winds (Trafalgar 13 / Satélite K). "Vaig dedicar unes quantes hores a adaptar-les, a fer-les més meves, mantenint-ne l'essència ni la rima interna... En la majoria de casos funcionen més en anglès que en català", valora Dausà, i hi afegeix: "L'anglès és una llengua molt agraïda, però jo no tinc el nivell per defensar-ho". Per millorar en l'idioma cursa classes particulars amb un professor que curiosament es diu com un actor americà, Eddie Murphy.

La gran majoria d'aquests concerts estan organitzats per un casal català o per les seus de l'Institut Ramon Llull. Les úniques condicions que posa el músic santfeliuenc a l'hora de tocar a l'estranger és que el vol i l'allotjament els costegi l'organització. Ara bé, si de manera particular voleu proposar al músic que vingui a la ciutat on sou, li podeu escriure un correu electrònic aquí.

El músic defensa les cançons a veu i piano, si n'hi ha, i si no s'endú la guitarra. Pel que fa al públic, de moment és majoritàriament català: "El meu objectiu és que sigui al 50%, però com que encara no tinc les cançons enregistrades és difícil que tingui públic no catalanoparlant, i per tant el 90% són catalans. La idea és tancar el projecte enregistrant les cançons d'alguna manera simplement perquè existeixin". 

L'aventura va començar el 26 de març de l'any passat, en un concert a Copenhaguen, però enguany el projecte ha pres forma amb la gira #siemconvideuvinc, i de moment ja ha actuat a Londres i a Irlanda. També hi ha un parell d'oportunitats per veure'l als Països Catalans. Ja va presentar un tast del repertori a l'Atlantida Film Fest de Palma a final de juny, i les properes setmanes actuarà a Cap Roig (1 d'agost) com a teloner de Kings of Convenience al Festival de Cap Roig, i al Jazzbah de Menorca (7 d'agost). Al setembre actuarà a la ciutat suïssa de Lausana –la data està pendent de confirmar–.
Arxivat a: Enderrock