Els tons i formes de Cálido Home

Estrenem una nova cançó del duet, "Dear Kiddo"

| 31/08/2016 a les 07:00h

El duet Cálido Home defensa un indie-folk reposat al nou disc Tones and Shapes (BCore Disc, 2016), un segon àlbum que han enregistrat en directe sota la producció de Joan Pons (El Petit de Cal Eril). El dijous 15 de setembre el presentaran a la Jazz Cava de Vic dins el Mercat de Música Viva, i per anar preparats al concert a Enderrock.cat n'estrenem un dels temes, "Dear Kiddo".
Cálido Home. Foto: Ivan Caster

Anna Andreu i Eduard Pagès són els noms propis darrere el duet Cálido Home, que edita el seu segon disc després de Vulpes Vulpes (Desert Pearl Union, 2013). El nou àlbum, Tones and Shapes (BCore Disc, 2016), es basa en la fauna i els processos naturals per narrar alguns tics contemporanis i altres d'atemporals als quals tots ens veiem abocats. El disc es va enregistrar completament en directe per la insistència de Joan Pons (El Petit de Cal Eril). "La idea ens va provocar un ensurt inicial, però portem molt de temps tocant junts, per la qual cosa era necessari posar-nos més pressió. Ens vam tancar quinze dies intensius al Teatre de Guissona, on més fèiem i pensàvem en el disc, i n'estem molt satisfets", explica Anna Andreu.

Aquest disc, el primer que editen íntegrament en llengua anglesa, beu de l'arrel nord-americana, amb aires de Karen Dalton o Barbara Dane. "La nostra idea era lligar-ho tot al final del disc amb una cançó en català, però estava massa verda", diu Pagès. "Ens hauria agradat afegir-hi algun tema en català, però no ens estirem dels cabells. Ens han sortit en anglès de manera més natural i espontània, i això és el que hi va." I és que a l'hora de compondre, la cosa va com va. "Intentem treballar els dos per igual", explica Pagès. "De vegades un té una idea i la posa en comú per treballar a partir d'aquí, i altres si un ha iniciat la cançó es prioritza la seva línia creativa."



Una de les delícies més ben guardades de Tones and Shapes  (BCore Disc, 2016) és "Dear Kiddo", cançó que estrenem. "És un tema que va fer l'Edu, i li tenim molt de carinyo perquè ha quedat molt rodona. És una cançó molt còmoda de seguir i de tocar", diu Andreu. Delicada i tendra, aquesta balada, amb una sonoritat que mira als anys 60, parla sobre l'empatia i l'excés d'empatia.

Conscients que el directe és un dels seus punts forts, el duo destaca per la intensitat i la proximitat que transmet en viu. Ajudant-se dels canvis de ritme i els jocs melòdics, han creat un folk sense pretensions ni complexos. El 15 de setembre, al petit escenari de la Jazz Cava de Vic, presentaran el disc en un petit showcase en el Marc del Mercat de Música Viva.
Arxivat a: Enderrock