Oriol Saltor versiona Llach a les sis cordes

Estrenem el videoclip de "Que tinguem sort"

| 26/10/2016 a les 07:00h

El santcugatenc Oriol Saltor no se separa de les sis cordes, i si conjuntament amb el seu germà han signat tres discos instrumentals amb el nom de Saltors, ara ha decidit fer el salt en solitari amb Cristalls (DiscMedi, 2016). A Enderrock.cat estrenem un videoclip d'aquesta nova entrega.
Oriol Saltor Foto: Arxiu DiscMedi

"Als 11 anys vaig començar a tocar la guitarra clàssica i vaig durar poc perquè volia tocar rock. En aquell moment no em va motivar gens, però fa un any em van regalar una guitarra flamenca i vaig fer provatures. Vaig agafar cançons que a mi m'agradaven, clàssics del pop i el rock, i vaig escriure els arranjaments", comenta el músic.

El nou disc es titula Cristalls (DiscMedi, 2016) i conté 12 temes instrumentals, 4 dels quals són composicions pròpies –una de les quals dóna nom a l'àlbum–. La resta són versions d'himnes generacionals com "Tears in Heaven" d'Eric Clapton, "Imagine" de John Lennon, "Bridge Over Troubled Water" de Paul Simon, "Hey Jude" de The Beatles o "Que tinguem sort" de Lluís Llach, videoclip que estrenem a Enderrock.cat.



"Cristalls (DiscMedi, 2016) és un retorn a la infantesa. De petit a casa meva s'escoltava molt Paco de Lucía, i d'aquí va venir la influència de la música flamenca en la meva manera de tocar. També sonaven a l'equip de música diferents exponents de la cançó catalana; el que més em va captivar va ser Lluís Llach, músic i compositor a qui admiro des de llavors", explica el músic. "Que tinguem sort" és una de les seves cançons preferides. "És una cançó senzilla, amb una melodia preciosa, una lletra entendridora... Fer-ne una versió instrumental no ha estat fàcil, ha estat un repte adaptar-la per tocar en una sola guitarra fent la melodia, l'harmonia i la part rítmica", afegeix.
Arxivat a: Enderrock