Joaquim Vilarnau | Actualitzat el 24/10/2016

Una Creu de Sant Jordi per a Francesc Burrull

El pianista, compositor i arranjador encara no ha estat reconegut com pertoca

Fa uns dies vaig coincidir amb Francesc Burrull en una taula rodona d’homenatge a Els Dracs. Burrull va ser el director musical de Concèntric i és el responsable de la majoria del so dels discos de pop dels anys seixanta, i ha col·laborat al costat de Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Guillermina Motta, Núria Feliu, La Trinca, Pere Tàpies i molts altres.

Francesc Burrull Foto: Xavier Mercadé

Amb Josep Maria Espinàs van treballar junts per tal que els discos de Concèntric fossin tan acurats com fos possible. Deia l'Espinàs que tots dos eren els ‘homes de fer feina’ de Concèntric. Mentre Espinàs s’encarregava de la correcció lingüística i de pronúncia, Burrull controlava tots els aspectes musicals. El resultat, 50 anys més tard, és que Espinàs té el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2002), la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (2015), la Medalla d’Or del Parlament de Catalunya com a integrant d’Els Setze Jutges (2007) i la Creu de sant Jordi (1983), mentre que Burrull no té cap reconeixement important tret d’un Premi Nacional de Música en categoria Jazz (1992). No és que Espinàs no mereixi aquests premis; el que és insultant és que Burrull no tingui ni tan sols la Creu de Sant Jordi, perquè és evident que la feinada que ha fet Francesc Burrull en el camp de la música popular no es pot quedar en un premi nacional de jazz. 

Si Burrull hagués estat pintor o s’hagués dedicat a la música ‘culta’ tindria els reconeixements que tenen avui gent com Miquel Barceló o Jordi Savall.

Per justícia històrica, Francesc Burrull, Creu de Sant Jordi!

Navega per les etiquetes

Creu de Sant JordiFrancesc Burrull

COMENTARIS

Francesc BURRULL
SANDRA BRUNET CANTOS, 25/10/2016 a les 16:17

Totalment d'acord!! De tot cor, signo per la Creu de Sant Jordi!!
LLEGUMS i NOTES !!!
jaumavi, 18/02/2017 a les 16:25

... i com havia gaudit escoltant-te en els meus inicis !!
sc sis anys ms jove... per als 50/60, recordo que es feien diferents concerts, oberts al pblic en general, com aquelles matinals jazzstiques al Caldern i de les que conservo un especial record !!

Penso que, encara que tard, ja era hora que es proposs una
iniciativa tan adient com aquesta, doncs per una persona com
tu, tan donada a treballar per la msica -tota- inclosa tamb la d'aquest pas, no n'hi hauria d'haver prou amb una sola "Creu de Sant Jordi"... sincerament, ets mereixedor de molts ms reconeixements... aix ho crec jo,

en Jaume... ex pica-parxes. ENHORABONA !!


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat