Els nominats de la indústria musical del directe

Els Premis ARC donen a conèixer els candidats

| 26/10/2016 a les 15:18h

Un total de 64 nominats entre produccions i programacions del més destacat de la temporada actual competiran a la 14a edició dels Premis ARC el 28 de novembre a la sala Barts en una gala amb les actuacions de Manel, Love of Lesbian, Sopa de Cabra i Els Catarres.
El fundador del Taller de Músics, Lluís Cabrera, amb el director d'ARC Jordi Gratacós, durant la gala del 2015 Foto: Xavier Mercadé

Els guardons dels XIV Premis ARC es faran públics i es lliuraran dilluns 28 de novembre a la sala Barts, en una gala que estarà conduïda i presentada per l’humorista i guionista Peyu. Al llarg de la nit hi haurà actuacions de quatre de les formacions més destacades de la temporada: Els Catarres, Love of Lesbian, Manel i Sopa de Cabra. ARC, el col·legi professional dels mànagers i els promotors, enguany fa 40 anys, i és una de les associacions professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país.

Els Premis ARC, dividits en dos àmbits (els Premis a les gires dirigits als grups de música i els Premis a les millors programacions) han esdevingut una important cita musical de la tardor per als professionals catalans.

Els premis a les gires
Per la millor gira per sales de Catalunya els nominats són Ebri Knight, Els CatarresJoan Miquel Oliver i Ramon Mirabet
Per la millor gira per teatres i auditoris de Catalunya els nominats són Roger MasObesesMarina Rossell i Sopa de Cabra
Per la millor gira per festes majors dels ajuntaments hi ha tres categories diferents: els grups de versions i tributs (amb La Banda del Coche RojoDenocheLos 80 Principales i Hey! Pachucos com a nominats), els grups de temes propis (amb BuhosDoctor PratsItaca Band i Oques Grasses com a nominats) i els grups de ball (amb CimarrónLa Principal de la Bisball'Orquestra Gira-Sol i Taxman Band Orquestra com a nominats).
Per la millor gira internacional d'artista o grup català els nominats són ChicueloLa Gran PegatinaLove of Lesbian i The Excitements.
Per la millor gira per festivals els nominats són La RaízManelAdrià Puntí i The Gramophone Allstars Big Band.
Per la millor gira d'artista o grup musical adaptada al públic familiar o infantil els nominats són Beatles for KidsDàmaris GelabertHeavy per xics i The Pinker Tones, Rolf & Flor.

Els premis generals
Per la millor programació d'espai musical els nominats són Els Pagesos Music Bar (Sant Feliu de Llobregat), Marula Cafè (Barcelona), Lo Submarino de Reus i L'Oncle Jack (l'Hospitalet de Llobregat).
Per la millor programació de sala de concerts els nominats són la sala Barts (Barcelona), Barcelona Arts On Stage, La Daurada Beach Club (Vilanova i la Geltrú), La Capsa (el Prat de Llobregat) i la sala Sarau 08911 (Badalona).
Per la millor programació de teatre o auditori els nominats són L'Auditori Barradas i el Teatre Joventut (l'Hospitalet de Llobregat), L'Atlàntida de Vic, l'Auditori de Granollers i el Teatre Principal i el Torín d'Olot.
Pel millor cicle de música o festival els nominats són el BarnaSants, el Black Music Festival, el Canet Rock i el Vida Festival.
Per la millor programació de música en una festa major els nominats són les festes majors de Roses, Tàrrega, Terrassa i Vila-seca.
Pel millor mitjà de comunicació o programa musical els nominats són Àrtic (BTV), El matí i la mare que el va parir (Ràdio Flaixback), Frikandó matiner (Rac105) i Tria 33 (canal 33).
Els contendents al millor artista revelació són Animal, Maria Arnal i Marcel Bagés, Marion Harper, Bad Gyal, Trau i Wom.
Els premis a la trajectòria professional i a la dedicació professional es faran públics més endavant.
Arxivat a: Enderrock