Disc, concert i descoberta: Lluís Gavaldà

El líder d'Els Pets ens descobreix quin és el seu top 3 de l'any 2016

| 17/01/2017 a les 15:00h

A banda de conèixer el veredicte de la crítica, hem demanat a 10 artistes guardonats amb els Premis Enderrock 2016 quins són el millor disc, el millor concert en directe i la descoberta de l'any. 

Lluís Gavaldà Foto: Juan Miguel Morales

La selecció del cantant i compositor d'Els Pets destaca Xavier Baró i Renaldo &Clara, El Petit de Cal Eril, Cala Vento i Retirada.

Un disc

Xavier Baró i Renaldo & Clara
Xavier Baró i Renaldo & Clara
(BankRobber, 2016)



"És un EP de vinil compartit d'una qualitat de composició impressionant, cançons delicades amb lletres treballades. A més, la proposta de posar en comú dues generacions musicals denota una majoria d'edat a l'escena catalana molt necessària. I per si això fos poc, trobo que la barreja funciona, perquè la veu i la guitarra de Xavier Baró afegeixen arestes a la languidesa sonora de Clara Viñals. Un encert total."

Un directe

El Petit de Cal Eril
4/6/2016 - Festival Minipop (Tarragona)



"El concert de Joan Pons va ser una actuació plena de matisos amb una formació inusual. El que fan aquest home i els seus músics és gairebé màgia pura, i que consti que mai m'hauria pensat que diria això d'un grup amb dues bateries!"

Dues descobertes

Cala Vento i Retirada!



"Són formacions rabiosament iconoclastes, franctiradors que amb poques eines disparen cançons com a projectils, plenes de ràbia i emoció al mateix temps."
Arxivat a: Enderrock