Homes, la comèdia musical

Marc Parrot posa música a l'espectacle

| 24/02/2017 a les 15:00h

El 28 d'aquest mes s'estrena Homes, la comèdia musical, protagonitzada per Anna Barrachina, Agnès Busquets, Alba Florejachs, Mireia Portas i Glòria Sirvent i inspirada en el gran èxit Homes! que va presentar la companyia T de Teatre el 1994. El músic i productor Marc Parrot, encarregat de la sonoritat de l'obra, ha fet així la seva primera incursió teatral.

Marc Parrot. Foto: Jordi Salinas

Replet de paròdies de gènere, a Homes, la comèdia musical les actrius es converteixen en homes que perden els seus papers, es qüestionen la seva masculinitat i volen recuperar-la. Els arquetips masculins de la història de la literatura com Don Juan són alguns dels punts clau d'una obra de teatre creada per Carol LópezSergi Belbel.

El toc musical l'ha aportat Marc Parrot amb, com ens diu, "unes vuit cançons", entre melodies amb lletra i cançons instrumentals. Ell mateix ens explica: "No saps si són homes o de cop són dones, parlen com a dones però ara com a homes..."; un garbuix d'idees al voltant de què suposa ser un home o una dona avui en dia.  

No és la primera vegada que Parrot posa les cançons a una obra de teatre musical. Ja ho va fer amb espectacles com Benvinguts al castell embruixat del Super3 o creant bandes sonores per a Dagoll Dagom. Normalment crea i compon de manera més lliure; aquí ho ha fet sota les ordres de Carol López: "No hi ha tanta diferència, tot i que hi ha un punt en què evidentment t'has d'adaptar a l'equip i a la directora". Però acabava afirmant: "Ha estat a un ritme trepidant i que a mi m'encanta." 



Tot i que encara s'estan acabant d'enregistrar algunes coses, Marc Parrot ha avançat que hi haurà música per a tots els gustos: des de cabaret contemporani fins a tango, rap o cançons de taverna, passant per paròdies de western. Un ventall infinit d'estils amb una mateixa temàtica: l'home i la seva condició.

El 28 de febrer es farà la primera actuació davant el públic, i el músic afirma és un moment clau: "M'agrada veure com reacciona la gent, i després sempre es poden polir coses. Una obra és igual que el primer concert d'una gira: Et dona un conjunt de pistes i informacions que durant l'enregistrament no pots saber. És un bon moment per valorar si s'ha de fer algun retoc". 

Sembla que la relació entre Parrot i el teatre musical és comparable a un imant. Encara no s'ha estrenat Homes, la comèdia musical que ja hi té més encàrrecs.
Arxivat a: Enderrock