Videoclip

Pepino Pascual i els sons de la natura

Estrenem el nou videoclip "Orígens", peça musical de l'espectacle 'Souvenir Orquestra'

| 06/05/2016 a les 18:40h

Pepino Pascual
Pepino Pascual | Arxiu del músic
El multiinstrumentista Pepino Pascual dóna vida a objectes quotidians com una cafetera i també utilitza instruments tradicionals com xeremies, panderos o kalimbes per evocar tota mena de paisatges sonors a l'espectacle Souvenir Orquestra. Aquest diumenge 8 de maig (12 h) el presentarà al Bornet de Cançons, i en exclusiva a Enderrock.cat podeu veure l'adaptació visual d'una de les cançons: "Orígens".

"Tota la natura té ritmes preciosos i sempre provoca coincidències boniques", explica Pepino Pascual. El músic les descobreix i comparteix fent música a Souvenir Orquestra. "De vegades no és tan important l'objecte sinó el que hi fas, el que estàs explicant. Tenen la força de la poesia visual, i jo intento portar l'equilibri i que el fons guanyi també", valora. I és que a partir d'una cafetera, un pandero, unes cargoles de mar o un escallot, el músic de la Palma de Cervelló evoca el mar, la muntanya, el so característic d'algun animal, etc.

Souvenir Orquestra l'artista puja a l'escenari tot sol, però molt ben acompanyat d'una infinitat d'andròmines que es belluguen, algunes d'elles "instruments souvenirs, que et porten després d'algun viatge", d'aquí el nom de l'espectacle. Aquest diumenge 8 de maig el presentarà al Bornet de Cançons: a les 12 del migdia (entrada gratuïta) al Born CCM de Barcelona. 
 


Es tracta d'un viatge sonor que trasllada el públic a diversos paisatges conscients i inconscients, físics i sobretot sensorials. Un d'ells és "Orígens", que ha portat al terreny audiovisual i que podeu veure en exclusiva a Enderrock.cat. Enregistrat a la masia familiar de Can Via a la Palma de Cervelló, tal com s'entreveu al títol parla de les arrels de Pascual, de la seva infantesa: "Són melodies que vénen de la infantesa i em recorden unes cassets que tenia mon pare quan va obrir un merendero". 
 
El director audiovisual David Iglesias ha pres la cançó com a punt de partida per a una reinterpretació en el pla visual. Al clip hi apareix una ballarina que representa l'alter ego del pianista: "Representa els records i la il·lusió dels primers temps i el retorn cap al músic", valora Pepino Pascual. Enmig del bosc sorgeixen la resta de músics que s'integren amb els sons de la natura. 
Especial: Videoclips
Arxivat a: Barcelona Sound, pepino pascual, barcelona, born, bornet de cançons, estrena, souvenir orquestra