Cesk Freixas penja sis cançons a internet en homenatge a 'les veus dels pobles lliures'

| 08/09/2006 a les 00:00h

Just abans d'entrar a gravar el segon disc, que està previst que surti al carrer l'abril del proper 2007,  Cesk Freixas presenta un recull de sis cançons de cantautors catalans i estrangers triats amb criteris musicals però també vitals i polítics. Així, el jove cantautor interpreta, tant en solitari com amb la seva banda Els Altres Bandais, cançons de  Silvio Rodríguez ("He de partir-me en dos"), Daniel Viglietti ("Traieu els filats"), Bob Marley ("Les cançons lliures"), Ovidi Montllor ("La samarreta" i "Sageta de foc") i Raimon ("Al vent").
El mateix cantant, en un escrit, justifica el perquè d'aquest treball en aquest moment: "Recuperar el llegat històric que alguns cantautors han deixat en aquest país és essencial per entendre moltes de les realitats que es van viure i que encara avui es viuen arreu dels Països Catalans. Recuperar part del seu repertori amb cançons emblemàtiques que, amb el temps, han esdevingut autèntics himnes de la resistència antifeixista catalana. Com un exercici més de memòria històrica, de reivindicació nacional i social, i de justícia cultural. I, entre el treball i l'abraçada, obrir la porta i alimentar-nos d'acords i paraules a través de l'escletxa que s'ha obert; veure que no estem sols, que mai hi hem estat, i que no es tracta pas d'un fenomen aïllat, sinó que som fruit de la perversió del poder que, igual que el nostre, han patit tants i tants altres pobles. I, malgrat l'opressor ens vulgui esborrar, cal seguir protestant, com deia l'escriptor, fins i tot quan no serveixi de res. Silenciades, però mai oblidades; recuperem les veus dels pobles lliures!"
Les cançons es poden escoltar -i descarregar- des d'aquesta plana web.
Gravat els mesos de maig i juliol de 2006 als estudis de l'Ateneu Popular X de Vilafranca del Penedès, per Trashoo, i als estudis de l'Escola Intermunicipal del Penedès, de Sant Sadurní d'Anoia, per Magí Batalla. Arranjaments i adaptacions a càrrec de Cesk Freixas amb Els Altres Bandais, sota la producció musical de Magí Batalla.
Arxivat a: Enderrock