Noces de platí d'Aires Mallorquins

El grup de Palma celebra 75 anys amb diversos actes

| 10/04/2015 a les 07:00h

No tots els anys se celebra el 75è aniversari. Enguany ho fa el grup de música i ball tradicionals Aires Mallorquins. I ho celebrarà amb actes diversos a diferents espais de la ciutat de Palma al llarg de tot l'any.


Aires Mallorquins
va ser creat el 1940 al Pont d'Inca pel mestre i folklorista Jaume Company i Salom. Company, apassionat de la cultura i especialment els balls tradicionals mallorquins, va dirigir la formació i va posar les lletres als quatre discos que aquesta va gravar entre 1955 i 1965. El grup també ha destacat en la formació dels balladors, els del mateix grup, i també els alumnes d'escoles i afeccionats en general.

Actualment Aires Mallorquins manté l'esperit fundacional de "tenir cura de la cutlura mallorquina mitjançant la dansa, la música i la indumentària", i en aquesta línia pensa celebrar el seu setanta-cinquè aniversari a diversos espais de Palma.

Aquest dissabte 11 d'abril a la tarda es farà una ballada popular a Sa Pérgola amb els grups Sa Torre (Manacor), Balladors de Lluc, Aires Mallorquins i Aires Sollerics. El dissabte 2 de maig organitzarà una mostra de boleros a la plaça d'Espanya amb Aires Mallorquins, Balls i Tonades de Mallorca, Escola de Ball de Bunyola, Aires des Pla de Marratxí, Revetla d'Algebelí (Muro) i Aires Sollerics.

Divendres 29 de maig es muntarà a Sa Pérgola la fireta d'associacions Es Pont des Tren, amb sopar a la fresca, sonadors i cantadors de ximbomba i ballada popular. El 20 de juny es culminarà el curs escolar amb una trobada d'escoletes de ball a la plaça que du el nom del fundador del grup, Jaume Company.

A més, Aires Mallorquins farà dues ballades mostra, el dissabte 11 de juliol al Passeig del Born i al novembre al teatre Mar i Terra. Finalment, els actes d'aniversari es tancaran el 17 de desembre amb un concert popular nadalenc amb música de rondalla al Teatre Xesc Forteza.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, ball de bot, aires mallorquins