Tradicions populars a Cerdanyola

El Cerdanyola Folc arriba a la quarta edició amb música celta, aragonesa, etc.

| 09/06/2015 a les 06:59h

Aquest proper cap de setmana se celebrarà la quarta edició del Cerdanyola Folc, l'Aplec de Cultura Popular i Tradicional que tindrà lloc a diversos espais de la localitat del Vallès Occidental, i que portarà un seguit d'actuacions que volen retre homenatge a la cultura i tradicions cèltiques.
L'arpista bretó Myrdhin

Cerdanyola del Vallès es prepara per acollir aquest cap de setmana la quarta edició del seu aplec de cultura tradicional i popular. Aquest petit festival es consolida com una de les trobades amb propostes més interessants dins el panorama de les músiques tradicions populars a casa nostra. En l'edició d'enguany es vol retre homentage a la cultutra cèltica. Concretament el festival té lloc durant els dies 13, 14 i 20 de juny i es completa amb l'exposició La Patum i altres patrimonis, que es podrà visitar fins al 25 de juny a l'Ateneu.

L'actuació inaugural serà la  Dansa del Roure, un homenatge a la cultura celta en un espectacle de música i dansa creat per la coreògrafa Ana Rubio. Serà el primer cop que la dansa contemporània formarà part del festival. L'acte central serà el concert que tindrà lloc la nit del dissabte i que unirà les arpes del bretó Myrdhi, del cerdanyolí –i impulsor del Cerdanyola Folc– Josep Maria Ribelles i del grup BcnFolkArp amb els asturians Pepín de Muñalén (flauta) i Alberto Ablanedo (busuqui).

L'Aplec es completa amb els balls folk de Safolk, actuacions de les colles de cultura popular de Cerdanyola, cercavila amb els gegantons, els Tamborers de la Casa de Aragón, ballades de sardanes i el concert del grup Irish Corner juntament amb el grup de dansa Nuala. També hi haurà un espai per a jocs infantils, tallers i mostra d'instruments tradicionals. Les actuacions acabaran el dissabte següent, 20 de juny, amb el concert que oferirà al pati del Museu d'Art de Cerdanyola el grup aragonès La Ronda de Boltaña.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Cerdanyola del Vallès, folk