Màgia marimbera

Marimbes mexicanes i colombianes es troben aquest 25 de febrer al CAT

| 24/02/2016 a les 07:00h

Per la seva calidesa i subtilitat, les marimbes tenen un caràcter entre màgic i entranyable a diverses tradicions musicals llatinoamericanes. Aquest dijous 25 de febrer (21.30 h) es presentarà al CAT un nou projecte en què dialoguen la marimba de Chonta de Colòmbia i i la marimba chiapanenca de Mèxic.

La trobada de marimbes, imaginada per Pedro Strukelj

La trobada de marimbes d'aquest dijous al CAT és fruit de la col·laboració entre el Tradicionàrius i el cicle Hamaca de la Casa Amèrica Catalunya. El concert estarà conduït per Nicolás Cristancho i hi participaran també Yehosua Escobedo, de Mèxic, i Felipe Muñoz, de Colòmbia. Tots junts han preparat un espectacle en què recorreran les tradicions musicals dels respectius territoris, a més de deixar espai per a la improvisació jazzística i l'experimentació sonora. Una de les gràcies d'aquest projecte és que s'ha gestat a Barcelona. A més de marimbes, hi sonaran altres percussions, baix, saxo soprano, saxo tenor, veus, cors i percussions...



Un instrument especial
Segons ens expliquen els impulsors de la trobada, la marimba té connotacions màgiques a diverses cultures. Amb ascendents familiars en el balafó africà, es diu que té una força hipnòtica capaç de despertar en qui la toca la melodia del seu cor. Sigui com sigui, més enllà de la poesia, el fet és que hi ha nombroses variants de l'instrument, molt estès arreu de Llatinoamèrica, i fabricat amb diverses menes de fusta.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Marimbes, CAT, Tradicionàrius, Hamaques