Cecs romancers i homes insomnes al museu

XIII Cicle de Folk i Música Tradicional al Museu Comarcal de l'Horta del Sud, el 2 i el 9 de juny

| 30/05/2016 a les 07:00h

Com cada mes de juny, el Museu Comarcal de l'Horta del Sud, a Torrent, acull un petit i deliciós cicle de folk i música tradicional complementat amb conferències. Enguany els protagonistes seran els antics romanços i el cant tradicional més rebel, de la mà de l'espectacle Home romancer i Carles Dénia.
Xavier de Bétera, Naiet Cirerer, Botifarra i Hilari Alonso obriran el cicle Música al Museu amb l'espectacle 'Home romancer'. Foto: Xavier Mercadé

La primera jornada d'aquest cicle que coordina Josep Vicent Frechina arrencarà aquest dijous 2 de juny amb la conferència "Romanços i cançons narratives valencianes" (20 h), a càrrec d'Àlvar Monferrer. I després de sopar, la matèria es posarà en pràctica de la mà de l'espectacle Home romancer, que poua en antics romanços i en crea de nous a través de quatre veus entranyables –Pep Gimeno 'Botifarra', Naiet Cirerer, Xavier de Bétera i Hilari Alonso– que es reparteixen els papers de dos cecs i dos pigalls. El repertori, que combina antigues històries dels pobles valencians amb noves realitats socials, s'ha recollit també en forma de disc: Home romancer (Mésdemil, 2015).

La segona trobada al cicle de Música al Museu serà una setmana més tard. El dijous 9 de juny començarà amb la conferència de Jordi Reig "La música tradicional valenciana a la llum de l'etnomusicologia" (20 h). I ja a la nit, el cicle es tancarà amb l'actuació del cantaor Carles Dénia i la seva rondalla La Nova Rimaire presentant el disc L'home insomne (Comboi, 2015). Després de Tan alta com va la lluna (Comboi, 2009), un disc on brillava l'apartat dels arranjaments, aquest segon àlbum del músic de Gandia dedicat a la música tradicional és tot un acostament desacomplexat, visceral i immediat als patrons del bolero, les seguidilles, les jotes, el cant d'estil... amb lletres que conviden a gaudir, però també a reflexionar.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Carles Dénia, Música al Museu, Museu Comarcal de l'Horta Sud, Home Romancer