Navegant per la taverna

Christos Barbas i Guillermo Rizzotto estrenen col·laboració al Diobar de Barcelona

| 25/11/2016 a les 07:00h

Aquesta tardor, l'actiu Diobar de Barcelona ha activat una nova iniciativa: les sessions de Música a la Taverna, que tenen lloc cada diumenge a l'hora de dinar. Aquest 27 de novembre, trobada prometedora: el sonador de nei Christos Barbas i el guitarrista argentí Guillermo Rizzotto.


Barbas
i Rizzotto són dos músics actius que no es limiten a tocar la mar de bé, sinó que són grans dinamitzadors de les seves tradicions musicals respectives. Barbas, per exemple, va impulsar la primavera passada la primera edició d'una programació de concerts i tallers de música modal a Cardedeu, en col·laboració amb el centre Labyrinth de Creta, mentre que a Rizzotto el vam poder veure fa ben poc al CAT de Gràcia al costat del gran guitarrista de la música popular argentina Juan Falú.

Va ser precisament al curs de música modal que impartia Ross Daly a Cardedeu on Barbas i Rizzotto es van conèixer. "De seguida vam veure que tenim moltes coses en comú: tots dos vam tenir una formació clàssica al conservatori, ens vam interessar de ben jovenets per la contemporània i l'electroacústica i hem acabat endinsant-nos en la música popular i tradicional, mantenint sempre el gust pels arranjaments i cert minimalisme", comenta Christos Barbas. Aquest diumenge 27 de novembre, tots dos s'asseuran a la taverna del Diobar per compartir improvisacions, composicions pròpies i melodies tradicionals de Turquia. "Mai no he tocat el nei amb un guitarrista -diu el músic grec–, improvisarem força, farem composicions nostres i també del turc Erkan Oğur, que és un referent a l'hora de combinar elements tradicionals, clàssics otomans i contemporanis amb un estil molt personal". Les portes s'obren a les 13.30 h i l'actuació comença a les 14.30 h.

Música a la taverna
Part integral de la cultura grega, una taverna (en grec, "ταβέρνα") és un petit restaurant on, a banda de menjar, es pot gaudir de les músiques i els balls tradicionals (rebetiko, zeibekiko, hasapiko) del país. Amb aquesta idea al cap, el Diobar ha obert un nou cicle al Diobar per ambientar els àpats de diumenge amb propostes musicals vinculades a les cultures de l'est europeu. Després de les primeres actuacions del novembre, durant el mes de desembre passaran per la taverna el grup Balkanaizer, liderat pel guitarrista Ivan Ilic (4 de desembre), el nou projecte Aikar, en què coincideixen tres músics ben coneguts de l'escena balcànica-barcelonina (11 de desembre), i també hi haurà una festa nadalenca (18 de desembre).
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Christos Barbas, Guillermo Rizzotto, Diobar