Actualitat

Lluís Llach interpreta una emotiva «Silenci» a la Universitat de Girona

El músic de Verges ha estat proclamat Honoris Causa, juntament amb el poeta Martí i Pol

El Doctor també ha tocat "Cançó sense nom (on vas)" avalada amb el clam unànim de 'llibertat'

| 20/10/2017 a les 19:49h

Lluís Llach, doctor Honoris Causa per la UdG
Lluís Llach, doctor Honoris Causa per la UdG | Joan Martí
Lluís Llach i Miquel Martí i Pol han estat declarats Doctors Honoris Causa per unanimitat del Consell de Govern de la Universitat de Girona com a reconeixement “per la qualitat artística de la seva producció musical i poètica”. L'acte ha estat apadrinat pel director del cor de la UdG, Joan de la Creu Godoy, que ha glossat la figura del cantautor.





Durant la seva intervenció, Lluís Llach ha interpretat un parell de cançons amb el piano, l'emotiva "Silenci" i també "Cançó sense nom (on vas)" –que ha corejat bona part del públic–, i que s'han demostrat plenament actuals. Després de la seva intervenció els prop de 200 assistents s'han posat dempeus reclamant 'llibertat', en referència a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. En el seu parlament, el cantautor i diputat ha demanat "confiança" als independentistes davant l'actual situació política.





"Cançó sense nom (On vas?)"
On vas amb les banderes i avions
i tot el cercle de canons
que apuntes al meu poble?

On vas amb la vergonya per galó,
i en el fusell, hi duus la por,
que apuntes al meu poble?

no vol jugar
perquè el carrer
vessa de sang
i ets tu qui l'omples?

On vas quan ja l'infant
no pot mirar
ni el blau del mar
ni aquell cel clar
i ets tu qui el borres?

Per la seva banda, a Miquel Martí i Pol –que ha estat investit a títol pòstum– se li reconeixen "els seus mèrits científics i els valors humans, indestriables en la seva poesia". Ha estat apadrinat per la professora de la UdG, Mita Casacuberta. El poeta ja era Doctor Honoris Causa per la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1999.

Lluís Llach no és el primer intèrpret de la Nova Cançó que rep aquesta distinció. Maria del Mar Bonet és Doctora Honoris Causa per la Universitat de Lleida (2009) i de les Illes Balears (2015), Raimon ho és per la Universitat d’Alacant (2011) i Joan Manuel Serrat acumula onze distincions d’aquesta mena concedides per tres universitats argentines –Universidad Nacional del Comahue (1999) i Universidad de Córdoba (2005) i Universidad de Rosario (17)–, quatre de Mèxic –Universidad Autónoma del Estado de Morelos (2003), Universidad de Puebla (2006), Universidad Nacional Autónoma de México (2011) i Universidad Autónoma del Estado de México (2015)–, una d’espanyola –Universidad Complutense de Madrid (2006)– i tres dels Països Catalans: Universitat Miguel Hernández d’Elx (2010), Universitat Pompeu Fabra (2011) i Universitat de Lleida (2017).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, lluís llach, Honoris Causa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.