exposició

D'ONES, un segle de revolució musical amb accent femení

L'exposició s'inaugurarà aquest dijous 9 de novembre a les 19 h

El Palau Robert proposa una immersió sonora i documental en l’univers musical femení dels Països Catalans

La mostra està protagonitzada per 1.000 veus femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips

| 07/11/2017 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
Al llarg de la història les veus de les dones ha estat tan silenciades com les llengües abolides. Tot i això, en l’últim segle una immensitat d’onades musicals s’ha estès entre les creadores femenines, que la societat ha difós en múltiples formats i estils. Rengleres d’ones per mar, cel i terra han confluït definitivament en paraules i melodies. Són més que mares, muses o deixebles anònimes, i no les atura cap mite; una espiral vertiginosa que vibra en les cançons. Perquè ja ha arribat l’hora de preguntar-se: #Onsonlesdones de la nostra música?

La resposta es pot escoltar i veure a l’exposició D’ONES: (R)evolució de les dones en la música, que trenca els silencis que omple la música, i que es podrà visitar des del 10 de novembre del 2017 fins al 23 d’abril del 2018 al Palau Robert de Barcelona. La mostra, que s'inaugurarà dijous 9 de novembre a les 19 h, està organitzada per la Generalitat de Catalunya, amb el comissariat del Grup Enderrock i el suport de l’Institut Català de els Dones.

El recorregut pels diversos gèneres musicals, a través de cantants, compositores i instrumentistes, posa de manifest la dimensió, la diversitat i la qualitat de la música amb veu de dona als Països Catalans, i també l’aposta que s’ha fet pel talent femení. L’itinerari sonor i visual va des de les cançons de bressol i les folkloristes a la música clàssica, l’òpera i la contemporània, passant per les músiques populars i d'arrel, la poesia, la cançó d'autora, el jazz i el blues, el rock i el punk, el pop i les músiques urbanes.

En total, s’hi podran escoltar i visionar un miler de cançons als selectors de cadascun dels àmbits estilístics de l’exposició; deu espais on el visitant podrà descobrir un paisatge sonor original i inèdit amb les dates més significatives de la història de la música catalana en clau femenina. 

Per complementar l’exposició s’ha editat un número especial de la revista musical Enderrock en format de catàleg, que amplia els continguts amb un recull de testimonis i entrevistes a través de reportatges i converses. A més, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, s’ha publicat el cinquè àlbum de la col·lecció Dones i cançons: Serem cinc-centes, serem mil (EDR Discos, 2017), un tast de la banda sonora de veus femenines emergents i actuals, que es distribueix amb la revista Enderrock, núm. 267 (novembre 2017).
Especial: D'Ones
Arxivat a: Enderrock, revolució, veus de dona, dones, exposició

COMENTARIS

Bossanova

maria cinta rossello labatut, 09/11/2017 a les 15:42

Espeto poguer tenir la joia de poguer participar amb cançons mevas en aquest espai maravellos .
Gracies .
MARIA CINTA .CANTOAUTORA CATALANA .

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.