estrena

Joan Miquel Oliver versiona «Un tros de fang» de Mishima

L'Enderrock de gener regala un disc amb les cançons de Mishima revisitades per diferents artistes

Et convidem a la presentació del disc tribut del «Set tota la vida» de Mishima

| 10/01/2018 a les 12:45h

Joan Miquel Oliver
Joan Miquel Oliver | Michal Novak
Set tota la vida (Warner / TRIS, 2017) és una obra cabdal per a Mishima, estimada pel grup, el públic i els músics. Coincidint amb el desè aniversari del disc, Enderrock ha impulsat el Set tota la vida - 10 anys: Tribut a Mishima (EDR Discos, 2018), un disc que es distribueix exclusivament amb el número de gener de la revista i del qual avui Enderrock.cat avança una píndola: la cançó "Un tros de fang" revisitada per Joan Miquel Oliver.

“La singular interpretació de Carabén és excel·lent, un passotisme molt semblant a com parla”, explica el músic sobre la cançó. “Són molt bons, i a més amb una feina molt ben feta sense copiar ningú; pop comercial sense caure en tòpics, cosa que realment és un invent", opina Oliver sobre la banda. 



Com s'ha enfrontat al tema? "A la meva versió he posat el tema original en una sessió de Cubase i he començat a afegir-hi pistes damunt. La versió original té pocs elements però essencials. Els he mantingut i copiat: el piano és ara una guitarra flamenca, i la guitarra acústica, una d’elèctrica. La base és de màquina amb una baix elèctric endollat a un Marshall Plexi a molt volum perquè distorsioni, i llavors més guitarres per empastar-ho tot. Quan he tengut tot això he esborrat la versió original i ha quedat la meva", diu.

A l'àlbum hi han participat una quinzena d’artistes que no s’hi han resistit: des dels clàssics Els Amics de les Arts i Joan Miquel Oliver fins als rockers Mi Capitán, Senior i el Cor Brutal i Salvatge Cor, passant per les bandes pop Mazoni, Estúpida Erikah i Gener, les veus de Judit Neddermann, Marina Rossell & Xavi Lloses i Pol Fuentes & Clara Peya, el punk de Power Burkas, el folk de Joana Gomila o el productor andalús Paco Loco & Muni. Tot plegat, amb la cirereta en directe al Palau de Lætitia Sadier (Stereolab). Què fa d’aquest disc un àlbum tan especial? Un còctel per apaivagar la set que es presentarà de gira aquest 2018.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Set tota la vida, Mishima, Joan Miquel Oliver

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.