obituari

Ha mort Merxe Banyuls, cantant d'Els Pavesos

La veu femenina de la banda liderada pel carismàtic Joan Monleon ha mort als 74 anys

| 26/02/2018 a les 22:45h

Imatge il·lustrativa
Aquest vespre s'ha conegut la mort de la cantant Merxe Banyuls, popular gràcies a la seva feina amb Els Pavesos. Banyuls, que el maig hauria complert 75 anys, va recollir en nom d'Els Pavesos el premi honorífic a la trajectòria en el transcurs dels Premis Ovidi l'any 2010.

Els Pavesos van néixer a l'entorn de la falla Corretgeria - Bany dels Pavesos (d'aquí ve el seu nom) de València quan Joan Monleón i altres fallers comencen a fer actuacions. És a partir del 1972 quan s'independitzen de la falla i comencen a fer un interessant treball de recuperació del folklore valencià. Interessats a fer emergir una cultura valenciana popular d'expressió catalana, no dubten a utilitzar tots els recursos al seu abast. Per aquest motiu, tant se'ls pot veure en una obra de teatre com recuperant temes tradicionals valencians o musicant poetes com ara Vicent Andrés Estellés. L'humor gruixut també forma part de la seva personalitat i alguna vegada aconsegueixen escandalitzar la societat puritana del País Valencià.

Paradoxalment, el grup és víctima de l'èxit ascendent del seu líder, Joan Monleón, consolidat com a actor, presentador i xòuman. El 1982 la formació es dissol, tot i que el 1987 Monleón presenta el disc Monlemix (Xirivella Records), amb alguns dels èxits del grup. Una de les grans fites va ser la seva actuació a la segona edició del Canet Rock, l'any 1976.
Arxivat a: Enderrock, Merxe Banyuls, Els Pavesos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.