actualitat

No Callarem, el món cultural s'organitza a favor de la llibertat d'expressió

La plataforma fa una crida a celebrar tot tipus d'activitats culturals del 9 al 15 d'abril

El manifest de l'organització dona suport a artistes encausats com Valtonyc o Pablo Hasél

Els músics reben amb indignació la sentència del «Cas Valtonyc»

| 14/03/2018 a les 13:30h

Foto de família del col·lectiu «No Callarem»
Foto de família del col·lectiu «No Callarem» | Juan Miguel Morales
El món de la cultura es mou davant la censura viscuda les darreres setmanes. En solidaritat amb artistes com Valtonyc, Pablo Hasél, Santiago Sierra (l'artista censurat a la Fira Arco d'enguany) o Nacho Carretero (autor del llibre censurat Fariña) i en defensa de la llibertat d'expressió, s'ha erigit el col·lectiu No Callarem. Aquest dimecres s'han presentat en roda de premsa els primers esbossos de les accions que la plataforma impulsarà. 

A l'acte de l'Antic Teatre s'ha fet una crida perquè durant la setmana del 9 al 15 d'abril se celebrin activitats per reclamar la llibertat d'expressió, en suport dels artistes encausats i processats les últimes setmanes. La recaptació d'aquestes activitats es destinarà a la caixa de resistència del col·lectiu #NoCallarem  A més de les accions que puguin anar sortint aquestes properes setmanes, els organitzadors ja tenen programades activitats a Terrassa, Tarragona, València, Alacant, Madrid, Gijón i Mallorca. També s'ha comunicat que l'acte més multitudinari es farà el diumenge 15.

A més d'aquesta iniciativa, també s'està elaborant un tema inèdit de Valtonyc i altres encausats on participaran més membres de l'escena hip-hop i un gran nombre d'artistes d'altres estils, i el món de les arts escèniques també s'està mobilitzant en aquesta direcció. A la roda de premsa també s'ha anunciat un concert sorpresa del raper balear per a avui mateix, 14 de març, a les 20.30 h a la sala Freedonia de Barcelona (c. Lleialtat, 6).
 

Roda de premsa de No Callarem. Foto: Juan Miguel Morales


Els col·lectius que estiguin interessats a participar en aquesta setmana d'accions s'han de posar en contacte amb No Callarem a través del seu web. La plataforma mare d'aquesta mobilització està formada per un gran nombre de representants de l'escena cultural: Sindicat de Músics i Activistes de Catalunya (SMAC!), Ateneu Popular 9 Barris, The Good Good – Promotora de projectes artístics, Defender a Quien Defiende, Babel Sound System, Buckshott Sound, SGS – Societat Gastronòmica Subversiva, Defensem DDHH, RAI – Centre de Recursos d'Animació Intercultural de Barcelona, Reskate Studio, Alicia Música, Gats, Novact, Altrevents – Esdeveniments des d'una economia transformadora, BccN – Festival de Cine Creative Commons de Barcelona, Casal Antoni Sala i Pont, Tigre de Paper Edicions, El Raig Verd Editorial, Konvent Puntzero, Inidia – Centre de Defensa dels Drets Humans, Quesoni, La Tremenda, Antic Teatre, Òmnium Cultural, Grup de Periodistes Ramon Barnils i Teatre amb R de República.

Entre els músics assistents a l'acte hi havia representació de grups com Txarango, Za!, Companyia Elèctrica Dharma, Sopa de Cabra, Seward o artistes com Amparanoia, Joan Colomo, Nico Roig, Cesk Freixas, Gemma Humet o Raynald Colom.

Roda de premsa de No Callarem. Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, llibertat d'expressió, Valtonyc, repressió, No Callarem

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.