actualitat

La Menorca interior de Cris Juanico

El músic publica el seu nou llarga durada, que porta el nom de 'Viu'

| 06/04/2019 a les 10:00h

Cris Juanico
Cris Juanico | Juan Miguel Morales
A la recerca d'una natura propera, Cris Juanico centra el seu nou disc en la Menorca interior, que no té res a veure amb les vistes marítimes que se solen representar de l'illa. Viu (RGB Suports, 2019) manté la cruesa de discos anteriors i inclou noves sonoritats, però també es postula com una de les referències més positives del músic menorquí. 



Des del disc F(a)usta (RGB Suports, 2015) el músic menorquí no havia presentat cap treball amb cançons noves, i sembla que la seva nova referència, Viu (RGB SUports, 2019), s'ha despertat positiva i amb nou material per disseccionar. L'àlbum està format per dotze cançons que deixen enrere la recurrent manera de parlar de l'illa, centrada en el mar, i enfoquen la mirada cap a la Menorca interior, que segons afirma l'artista "també existeix i és molt interessant". 

Tot i que porti nous temes, el treball també inclou dues cançons de F(a)usta, "Com un infant" i "Em dius que em vols estimar", que aquesta vegada recupera per interpretar-les amb banda i amb la incorporació del violí. Una altra sorpresa pel que fa als instruments que hi apareixen és el guitarró, que Juanico va encarregar a un lutier de Mallorca i que ha volgut que fos present al disc. 

A més de mantenir-se rocker i de buscar noves línies sonores, Viu floreix positiu i amb la intenció de "transmentre alegria i ganes de fer coses, sobretot quan no et veus amb prou coratge per seguir". En aquest cas, el menorquí combina l'energia i la contundència del rock amb la càrrega emotiva que suposa aprendre de la vida. 

Tots aquests matisos es podran viure en directe el proper 5 d'abril a la sala Luz de Gas, a la presentació del disc, que tindrà lloc en el marc de la programació del BarnaSants. D'altra banda, el músic actuarà amb Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit el dia 25 de maig a la sala El Torín d'Olot, en un nou projecte que unirà el pop-rock amb les sonoritats de la música tradicional catalana.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Menorca, Viu, Cris Juanico, portada, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.