Videoclips

Red Pèrill és l'amo d'«El ceptre universal» al seu nou videoclip

Estrenem el nou tema de l'artista igualadí, 'El ceptre universal', segon avançament del seu últim disc

| 18/06/2019 a les 12:30h

Red Pèrill
Red Pèrill | Arxiu de l'artista
La música és un univers infinit on tot està permès. Durant les últimes dècades, la creació exponencial d'estils i subestils de música sumat a l'aparició de sintetitzadors, instruments nous i altres aparells electrònics derivats ha provocat que l'imaginari de la música no tingui límits. Un exemple de creació original i difícil d'etiquetar és la que presenta Red Pèrill, i avui des d'Enderrock.cat presentem en exclusiva el segon single, "El ceptre universal", del seu tercer disc, Aquari/Safari (autoeditat, 2019), un àlbum partit en dos EPs que es publicaran després de l'estiu i a principi de l'any que ve. A més, la cançó s'acompanya d'un videoclip fet a mida.

 
La cançó i el clip es fonen en una sola cosa; a través de la música i les imatges es narra una història surrealista i còsmica amb referències a sectes religioses com la dels davidians o la del Rajnishpuram, o a tribus com la dels iorubes. L'artista igualadí és capaç de barrejar funk, soul, electrònica i pop, per crear una cançó que no et podràs treure del cap. Red Pèrill sublima la seva essènica absurda i tragicòmica i agafa motius relacionats amb la religió, l'esoterisme i el moviment sectari, i crea un videoclip que barreja imatges seves liderant el Rajnishpuram amb imatges reals de la secta, complementades amb altres instantànies surrealistes que creen un videoclip desconcertant i addictiu a parts iguals. L'ha dirigit Vicenç Torrent amb l'ajuda de Víctor Rubio i l’estilisme ha anat a càrrec d’Anna Blau i Aida Molano.

Aquari/Safari serà el tercer disc de Marc Mateu al capdavant del projecte, un llançament en dos temps, com un disc amb dues cares, que s'està finançant a través de Verkami. Aquari/Safari agruparà deu temes, cinc en cadascuna de les parts. Red Pèrill és l'alter ego de Mateu: pianista, teclista, compositor, cantant i productor de música electrònica, que va començar la carrera musical amb el masclet roig l'any 2014 amb Planeta Crunch (autoeditat) i el 2016 va tornar a tancar-se a l'estudi per crear Enemics de l’anar fent (autoeditat, 2017), el seu segon LP.

Ara, Mateu està acabant de perfilar el seu tercer disc i ultimant un directe que s'apropi a la idea que plasma i transmet als seus estrambòtics videoclips. De moment només té un concert programat, el 26 d'agost a Andorra la Vella.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Red Pèrill, videoclip, estrenes, El ceptre universal, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.