L'era del 'garrotweet'

El hashtag #garrotweet triomfa a la xarxa social Twitter.

| 09/02/2011 a les 07:00h

Va començar com una broma i en poques hores ha esdevingut tot un fenomen. El hashtag #garrotweet triomfa a la xarxa social Twitter.
"Perquè els folkis 2.0 / no quedin en entredit / provoco el noi del Pandero / i inauguro el #garrotweet". Amb aquesta piulada a la xarxa social Twitter, realitzada el passat 22 de gener, el glosador de Granollers Oriol Guinart 'Uru' va obrir una caixa de pandora de conseqüències imprevisibles. De mica en mica el fenomen del garrotweet, és a dir, les piulades de Twitter en format garrotin, s'han anat estenent per la xarxa. Ahir, la piuladissa garrotinaire va arribar a extrems inèdits, registrant centenars d'aportacions al hashtag  #garrotweet.
En poques hores es van sumar a la nova tendència músics com Miquel Gironès i Xavi Sarrià d'*Obrint Pas*, Josep Fortuny de la *Companyia Elèctrica Dharma*o el cantant i versador *Francesc Ribera 'Titot'*.
El garrotin és una modalitat de cant improvisat en què de quatre versos de set síl·labes rimen el segon i el quart vers en consonant. Al Principat, a diferència de les Illes i el País Valencià, la glosa va passar per dècades d'ostracisme i va començar a repopularitzar-se amb l'eclosió de col·lectius com Cor de Carxota, que s'encarreguen de reivindicar la seva vigència. Les rimes dels garrotins acostumen a tenir un to burleta i irònic, i les dels garrotweets no pas menys: ahir van ser especialment comentats l'entrevista a Oriol Pujol al programa Àgora o el concert d'Els Amics de les Arts al Palau. Fins i tot l'escriptor Quim Monzó, un nouvingut a Twitter, se n'ha fet ressò, i l'escriptor i enigmista Màrius Serra també s'hi ha sumat.


Arxivat a: Enderrock, Bandautors, Palau de la Música, Els Amics de les Arts