Sol i Serena, quiets!

El grup de folk garrotxí presenta el videoclip "La polleta d'aigua"

| 16/02/2011 a les 07:00h

El dimecres 16 de febrer es presenta el nou videoclip de Sol i Serena, tota una reivindicació del 'quietisme', la tranquil·litat i els paisatges de la Garrotxa. Aquestes són les imatges de "La polleta d'aigua".


El cançoner tradicional català és ple de lletres que parlen de moixons i pardals, animals que sovint funcionen com a metàfora d'amors absents i de nostàlgia. El grup de la Garrotxa Sol i Serena, una de les referències actuals del folk pel seu tractament modern d'instruments com la tarota i el pandero, ha agafat la seva versió d'una d'aquestes cançons populars, "La polleta d'aigua", per il·lustrar un nou videoclip que presenta avui.
El videoclip, en què els integrants de Sol i Serena es planten com estàtues humanes enmig de paisatges rurals de la Garrotxa, seguint una estètica entre bucòlica i psicodèlica, combina fotos de la cantant i acordionista del grup, Marta Rius, amb imatges d'Alba Danès, que ha enregistrat el grup amb una càmera de fotos que grava vídeos en un format quadrat i original.
"Remenant i navegant per internet, vaig veure un videoclip d'aquest estil –explica Marta Rius–, ho vaig passar als companys i els va agradar, perquè ens serveix per reivindicar el 'quietisme'. En temps de tanta informació i pressa, la tranquil·litat va bé. I a més, el vídeo recorda aquelles projeccions de diapositives que es feien abans."
En principi la cançó que havia d'acompanyar les imatges era "Crida" –una altra de les peces del segon disc de Sol i Serena, Un segon (autoeditat, 2009)–, però un cop muntat el vídeo van veure que "La polleta d'aigua" era més adient. "Total, que ara tenim pendent fer un altre videoclip per a "Crida" –conclou Rius–. No sé quan, però el farem". En qualsevol cas, ho faran sense pressa.





Arxivat a: Sons de la mediterrània, folk, Garrotxa