La Iaia a l'Enderrock d'agost

El Premi Sona 9 s'ha traduït en el disc 'Les ratlles del banyador'

| 25/08/2011 a les 07:00h

Després de l'estiu ens podrem endur a casa el primer disc de La Iaia, els guanyadors del passat Sona 9. Ells són portada del número d'agost de la revista Enderrock, un monogràfic sobre el Sona 9 que coprotagonitzen amb els finalistes de la darrera edició (Pulpopop, Bläue i Joan Dausà) i els 18 seleccionats per a aquest 2011. Avui us ensenyem els secrets de la sessió fotogràfica (i passada per aigua) de la refrescant portada del número d'agost.


El primer premi del Sona 9 s'ha traduït en el disc Les ratlles del banyador, que han gravat amb el productor Paco Loco (Mishima) a l'estudi La Casamurada i editarà Música Global i que publicaran després de l'estiu. Ja poden dir que han venut un miler de còpies de la seva maqueta, El meu vaixell, un treball que els va encaminar fins a la final del concurs, però que consideren que a hores d'ara ja no els identifica.
Ernest Crusats, Jordi Casadesús i Jordi Torrent són La Iaia i debuten amb un àlbum més cru però fet amb la mateixa il·lusió amb què van navegar ara fa un any. Per il·lustrar la nova etapa han volgut fer la sessió fotogràfica combinant el seu pop-folk vigatà amb una imatge industrial, amb rampins i màquines de tallar la gespa. Podria semblar que formen part d'un catàleg d'estris de jardineria... "Volem fugir del típic posat d'una banda al mig del bosc o dins una fàbrica", asseguren mentre es deixen ruixar amb una manguera. La Iaia estan convençuts que la clau és marcar la diferència i fer bones cançons sense més eines que una guitarra, un contrabaix i una bateria.


Arxivat a: Enderrock