La cançó necessària

El cicle Cants i Autors reuneix la nova cançó compromesa

| 27/10/2011 a les 07:00h

Pau Alabajos, Cesk Freixas, Jordi Montañez, Meritxell Gené, Andreu Valor i Josep Romeu compartiran escenari aquest dissabte a partir de les 11 de la nit a la Casa de Cultura Sant Francesc de Granollers, on actuaran per cloure la quarta edició del cicle Cants i Autors amb una nit que vol demostrar la vitalitat de la nova cançó de denúncia.


La de dissabte promet ser una nit especial: no és només la clausura de la quarta edició del cicle de Cants i Autors –impulsat des del Casal Popular l'Esquerda de Granollers–, també és una nit que vol demostrar la "necessitat de la cançó". Amb el títol La Cançó Necessària s'aglutinen sis joves propostes de cançó d'autor més compromesa, des de la lleidatana Meritxell Gené fins al valencià Pau Alabajos passant per un consolidat Cesk Freixas.
L'organització del Cants i Autors va decidir crear un espectacle de producció pròpia per donar personalitat al cicle. "Després de quatre anys amb les orelles posades a la cançó d'autor catalana contemporània i atents a les noves propostes, volíem fer evident que la cançó protesta catalana, malgrat el trencament que hi va haver amb l'arribada de la democràcia, és ben viva", expliquen.
Segons els organitzadors, els cantautors que passaran per l'esenari de la Casa de Cultura de Sant Francesc són "hereus directes d'aquells que cridaven contra un règim dictatorial i per la llibertat del poble. I són ells els qui canten contra les injustícies del sistema capitalista, les buidors d'una democràcia dèbil i l'opressió nacional que viuen els Països Catalans".



Arxivat a: Enderrock