En record als germans Cardona

Aquesta nit a La Mirona de Salt es reviurà la música del guitarrista de Sopa de Cabra

| 21/01/2012 a les 07:00h

Ja fa 10 anys de la mort dels germans Pau (1 d’octubre del 2001) i Joan ‘Ninyín’ Cardona (20 de gener del 2002) –guitarrista i autor dels temes més rockers de Sopa de Cabra–, i els seus amics músics fa setmanes que assagen per estrenar la Ninyin’s Mind Band, el grup que aquesta nit actuarà a l’escenari de la sala La Mirona de Salt en una sessió de rock’n’roll i festa.


“Serà un concert amb les seves cançons, les versions dels temes que més els agradaven i que solien interpretar junts... i per descomptat amb la seva energia en companyia de la seva família, dels amics, de tota la gent que els estimava o els apreciava i també de tothom que vulgui compartir-ho”, anuncia la germana dels músics, Carmelina Cardona, una de les impulsores del ‘record’, perquè no li volen dir homenatge. “Més que un homenatge és un record als meus germans i la seva música. En Joan i en Pau van marxar amb poques setmanes de diferència l’un de l’altre. Se’n van anar junts, igual que havien compartit la vida i la música... Volem fer realitat el seu desig de donar a conèixer a tothom les seves cançons”, destaca la Carmelina. Darrere tot plegat hi ha la feina de la Maria i en Carles –també germans Cardona–, que amb l’ajuda d’altres amics han recuperat entre cintes i papers les melodies i les lletres d’en Ninyín: les interpretaran Mario Arqueros, Miquel Brugués, Sergi Carós (Ed Tulipa), Lluís Figueras, Xavi Fortuny (Sopa), Julio García Lobos, Esther Garrido, Cristian Marco (Buen Mojo), Marc Marquès (Umpah-Pah), ‘Fly’ Moll (Ja T’Ho Diré) i Jordi Rubau, i col·laboradors com Toni Pujol o l’exJa T’Ho Sebastià ‘Titi’ Saurina.
També s’hi afegiran músics convidats per viure una nit en què el rock serà el protagonista i recuperar en la memòria l’essència musical dels germans Cardona, protagonistes en bona manera de l’escena musical gironina dels anys vuitanta i noranta. Més informació a <www.ninyin.cat>.
Arxivat a: Enderrock