LEM 2012: més internacional i més experimental

La 12a edició del festival portarà el Premi Internacional Luigi Russolo per primer cop a l'Estat espanyol

| 11/10/2012 a les 06:59h

A partir d'avui torna la Trobada Internacional de Música Experimental LEM als escenaris de Barcelona. Aquest any, la 12a edició del festival porta a la ciutat el Premi Internacional Luigi Russolo, que culminarà l'aposta sonicofuturista, experimental i col·laborativa Gràcia Territori Sonor. El 19 d'octubre, el concert d'Esplendor Geométrico inclourà l'audició pública de les peces finalistes del Premi, i el festival clourà el 27 amb Jochen Arbeit.


El programa del LEM inclou noms d'artistes de quinze països diferents les actuacions dels quals es repartiran per quatre districtes de Barcelona. Entre aquests hi ha les bandes europees més innovadores i influents en el panorama experimental i futurista. És el cas dels alemanys (mig suïssos) Full Blast, exploradors de la llibertat de crear amb la música, que actuen el 13 d'octubre a l'Auditori del Caixa Fòrum. De les mateixes terres arriba Jochen Arbeit (Einstürzende Neubauten), col·laborador habitual de les arts escèniques, que presenta un espectacle amb Huan, projecte de Víctor Hurtado, el 27 d'octubre a l'Espai Fontana.
Els artistes de casa tindran un gran pes dins el festival: l'exKitsch Jordi Farreras, que actuarà a l'Espai Fontana el primer dia del LEM amb el projecte Dishwash, i grups autòctons com Els Surfing Sirles, CRO2 (el projecte d'experimentació electrònica del mateix Jordi Farreras) o Valentina (el nou projecte de Guillermo Martorell, ex Mr Hubba i el Mono Inventor) gaudiran del seu espai al LEM 2012. El dia 18 d'octubre a les 20 h, el festival oferirà una nit d'improvisació barcelonina amb la Impronit de Coàgul, Anna Subirana, Guy Nader i Sarah Anglada.



Amb artistes catalans, bascos i madrilenys, actuarà també el grup Eh!, integrat per membres de Standstill i Tokyo Sex Destruction.
La celista Julia Kent farà parella al LEM amb Árbol (Miguel Marín), músic electrònic del segell gracienc SP.Ark i fundador de Piano Magic.
Els organitzadors expliquen: "El futur emergeix de la difusió de propostes locals encara (o quasi) desconegudes i tot es nodreix de la xarxa d'artistes, entitats i antenes".
Arxivat a: Enderrock