Més propostes musicals busquen mecenes

Marta Rius, Dídac Rocher i Jorcx són a Verkami

| 05/12/2012 a les 06:59h

Les propostes musicals no deixen de créixer a les plataformes de micromecenatge com Verkami. Un exemple és Marta Rius (Sol i Serena), que busca finançament per al seu debut en solitari. El documental L'estiu més negre sobre els incendis a València també busca finançament, amb la col·laboració de músics valencians (autors de la banda sonora). Repassem alguns d'aquests projectes.


Un grapat de projectes musicals són protagonistes a la pataforma de micromecenatge Verkami. Marta Rius hi és per aconseguir un cop de mà en la gestació del seu primer disc en solitari: la seva veu amb els sons de l'acordió, el xilofon i una capsa de música de construcció artesanal serà la protagonista del treball.
L'arenyenc Dídac Rocher també té oberta una campanya a Verkami: és per finançar el seu nou disc que vol publicar el 2013 amb motiu de l'Any Espriu (pel centenari del naixement del poeta). El treball es titularà El minotaure i Teseu i és una interpretació del món interior de Salvador Espriu. Si tot va bé, el disc es presentarà el 23 de febrer al Teatre Principal d'Arenys de Mar.
Jorcx acaba d'engegar la campanya per finançar el seu proper disc de musicacions de poemes de Joan Margarit: "M'he sentit molt identificat en els seus poemes i els he treballat per poder incorporar-los com a lletres de cançons, component jo mateix la música", explica el músic, que necessita 900 euros per a l'enregistrament d'aquests deu poemes amb la producció de Blind Joes i Jorcx.
Artmònix també han optat per Verkami en el finançament del seu segon disc, Taverners en l'edició del primer, i Oprimits en el seu quart treball.



Documentals
L'estiu més negre és un documental sobre els incendis de l'estiu passat que van cremar 50.000 hactàrees del País valencià. L'estan creant Alba Forés (Amansalva) i Rubén Soler i Ferrer, i ara estan en plena recerca de finançament a Verkami. Els músics que col·laboren a la banda sonora del documental han cedit temes seus o n'han creat de nous per acompanyar-lo. Ara mateix ja podem escoltar la gravació acústica de "La sort adormida" de Senior i el Cor Brutal i "Baix de l'aigua", que Tardor, el grup valencià de rock alternatiu, ha creat especialment per al documental. A més de Miquel Landete –de Senior i el Cor Brutal– i de Tardor, també hi posen música els valencians Clara Andrés, Efrén López i Rafel Arnal.
També en l'àmbit del documental s'està preparant El peor dios, un acostament a la vida del grup de Vallirana Desechables.

Projectes finalitzats
Víctor Bocanegra ja ha aconseguit els més de 2.000 euros que necessitava per finançar el seu nou cançoner: "Retrats poeticomusicals sobre el món actual, amb un contrapunt àcid, irònic i crític sobre les perplexitats d'un individu que compon i que canta, habitant de la Catalunya del segle XXI. Cançons de l'Alkídelara és el nom d'un projecte musical en clau de blues (més els híbrids imaginables). El mateix ha fet Tom Hagan per a l'edició de Muy bien Carlitos (autoeditat), i amb la mateixa plataforma Riu va concloure el seu disc aquest octubre, superant les expectatives amb escreix, o Ivette Nadal, que a principi d'any demanava mecenes per al seu nou treball, Amics i mestres (autoeditat, 2012), ara ja publicat.
D'altra banda, festivals i altres projectes musicals també confien en la via de Verkami. Aquest octubre el festival de sons negres de Barcelona Say It Loud! es va finançar a través d'aquesta plataforma de micromecenatge. També ens podem fixar en el cas del tercer disc de la Bressola, que es presenta aquest dimecres i també ha trobat mecenes per la mateixa via.

Arxivat a: Enderrock