Torna El Fill del Mestre

El 26 de desembre tornarà als escenaris i prepara nou disc

| 25/10/2013 a les 07:00h

"És un retorn definitiu, tot i que ho aniré compaginant amb els projectes de Gasion. Podríem dir que El Fill del Mestre serà la banda i Gasion el projecte personal", explica Jordi Gasion. El primer concert de tornada el farà el dia de Sant Esteve al teatre L'Escorxador de Lleida. L'entrevistem per parlar d'aquesta tornada.
 El Fill del Mestre Foto: Juan  Miguel Morales


EDR: Prepares el disc Cançons per a després d'un diluvi. El publicaràs com a Gasion o com a El Fill del Mestre?
J.G: 
Serà un nou disc d'El Fill del Mestre, el quart. El concert del dia 26 de desembre servirà per retrobar-nos amb la banda i al cap de pocs dies tancar-nos a l'estudi a gravar el nou disc, que està previst que surti durant la primavera del 2014.

EDR: Com és que has decidit fer aquest retorn?
J.G: Després d'editar Les cançons urgents (Khlämor, 2011) vaig compondre la majoria de cançons que formaran part de Cançons per a després d'un diluvi i ja vaig veure que allò no era un disc de Gasion, sinó d'El Fill del Mestre, pel concepte, per l'actitud i perquè la majoria de cançons reclamaven estar acompanyades d'una banda i una producció més acurada i llarga, i Gasion anava per altres camins més pausats, personals i menys costosos. Per això en un primer moment vaig aparcar aquest projecte durant una bona temporada, fins aquest estiu, que em va tornar la idea al cap amb força i ho vaig deixar sortir. Primer ho vaig comentar a la meva parella, que després de dir-me que encara no havia entès perquè ho havia deixat, em va donar el seu vist-i-plau; llavors vaig parlar amb en Txabi Ábrego (guitarrista i coproductor dels tres discos d'El Fill del Mestre) i altra gent de confiança. Els vaig preguntar quina era la seva opinió sobre un possible retorn d'El Fill del Mestre i per sorpresa meva gairebé tots van somriure i es van mostrar encantats amb la segona vida que oferia a aquest personatge. No m'ho esperava, i això va acabar d'esvair tots els dubtes que lògicament tenia abans de fer aquest pas. A part, en Dick, en Mikel i en Joserra es van mostrar entusiasmats des del primer moment, tant amb el concert com amb el disc.

EDR: Què diferencia aquests dos projectes?
J.G: En un principi pensava que res, creia que Gasion era la continuació natural d'El Fill del Mestre. Però amb el temps i una mica de distància he vist que són dos mons bastant diferents. Gasion és més cap a dins, tancat, solitari, impulsiu, tossut, fa el que li dóna la gana, sense consultar-ho a ningú, en canvi El Fill del Mestre necessita compartir, envoltar-se de gent, escoltar opinions, treballar en equip, pensar molt més cada arranjament i cada cançó. Són dues maneres diferents de treballar i d'afrontar el projecte. Gasion és més de quedar-se a casa i El Fill del Mestre de sortir de nit.

Arxivat a: Enderrock