"Boig per tu", la millor cançó de Sau

Deu personatges opinen sobre el tema més emblemàtic del duet

| 29/11/2013 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
El proper dimecres 4 de desembre s'estrena Boig per tu, el musical amb les cançons de Sau. És per aquest motiu que repesquem les opinions sobre aquesta cançó de diversos personatges del món de la música, el teatre i la cultura en general, el periodisme, la política, l'economia i la gastronomia, publicades a l'Enderrock 160 (febrer del 2009). Vam demanar a cinquanta persones que triessin les millors cançons de Sau: "Boig per tu" va ser la número u.Pep Blay
, periodista musical: “He fet tot el possible per no posar-la, però cada cop que l’escolto m’hi torno a enganxar. Crec que algun dia l’acabaré cantant en un karaoke... És una cançó molt bonica. A les balades i els mitjos temps era on més lluïa la veu de Carles Sabater”.

Magda Bonet, periodista“Ha deixat de ser del grup per esdevenir de la humanitat, i això pocs ho aconsegueixen”.

Miquel Calçada 'Mikimoto', periodista: "No és que ho digui jo, ja va sortir en una enquesta que vam encarregar a Ràdio Flaixbac: la cançó de rock més puntuada del nostre país és ‘Boig per tu’ amb diferència”.

Àngels Gonyalons, actriu: “És obvi; és una de les millors cançons que ha donat el rock en català i forma part de la banda sonora de la vida de moltíssimes persones”.

Coco Comín, coreògrafa: “Encara que sembli rutinària aquesta elecció, no hi ha cap dubte que s’ha convertit en l’emblema de tota una generació i la carta de presentació de Sau arreu de l’Estat espanyol. El seu èxit generalitzat es deu especialment a una encertada cadència rítmica i a un coixí musical profund que acompanya una lletra amb final de fraseig rotund i que enganxa”.

Jaume Roures, president del grup Mediapro“Reflecteix una melancolia optimista –una actitud molt positiva– i aconsegueix enviar missatges d’amor molt transparents, consistents i profunds”.

Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona: “És una de les cançons d’amor més autèntiques que s’han escrit mai, una cançó universal que transcendeix el temps”.

Vicenç Villatoro, escriptor i periodista: “El que més m’atreu de Sau és la seva capacitat per construir cançons compartides, és a dir, que podien travessar barreres estètiques i generacionals i així esdevenir himnes de gent molt diversa”.

Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca: “Una balada deliciosa, que parla de l’amor, de la nostàlgia, d’un amor viscut, amb la mirada perduda en la brillantor d’una copa, en un bar. El bar com a lloc per evocar, per oblidar o per mostrar un punt de bellesa interior i per ajudar a exterioritzar”.

Joan Fortuny, músic de la C.E. Dharma“El millor que li pot passar a una cançó és que formi part de la gent, i aquesta cançó ho ha aconseguit”.

Sau Foto: Arxiu Enderrock

Joan Colomo
Joan Colomo | Juan Miguel Morales
El músic de Sant Celoni va estrenar aquesta tardor el seu darrer treball discogràfic, 'L'oferta i la demanda'
Eva Fernández
Eva Fernández | Maud Sophie Andrieux
La cantant i saxofonista presentarà el seu últim disc, 'Yo pregunto', acompanyada del Quartet Brossa el 18 d'octubre al Festival Connexions | El disc és un recull de musicacions de poemes en clau de cançó-jazz
Marc Parrot
Marc Parrot | Juan Miguel Morales
El nou treball personal i íntim de l'artista porta el nom de 'Refugi'
Howlin'Dogs
Howlin'Dogs | Gemma Martz
Estrenem el videoclip d'"Another man done gone", que relata la història d'un pres que ha fugit del camp de treball per retrobar-se amb la seva família | La formació celebrarà l'últim concert de l'any al Festival Internacional de Blues de Cerdanyola el dissabte 6 d'octubre
Chloe Phillips amb Barcelona de fons
Chloe Phillips amb Barcelona de fons | Fragment del videoclip
Estrenem el videoclip del seu primer senzill, "Barcelona" | La cantant nord-americana ha sorprès amb el seu domini del català al programa 'Katalonski', presentat per Halldor Mar