Oberta la convocatòria per al Sona 9 2014

La plataforma de grups emergents més important de Catalunya escalfa motors

| 01/03/2014 a les 07:00h

Des d'avui dissabte 1 de març i fins al dia 15 d’abril hi haurà oberta la convocatòria per participar a la catorzena edició del Sona 9. Organitzat per Enderrock, iCat.cat - Catalunya Ràdio i TV3, amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut i el patrocini d’Estrella Damm, enguany el Sona 9 amplia els premis per fer encara més atractiu un concurs que s’ha convertit en referència als Països Catalans. Com ja és habitual, les inscripcions es poden realitzar a través del web www.sona9.cat.


El Sona 9 2014 aposta i reforça els directes, i en aquesta XIV edició els concerts preliminars tindran lloc a la remodelada Sala de Màquines de l’Antiga Fàbrica Damm entre el 3 i el 17 de juny. Hi actuaran els 20 seleccionats pel jurat –escollits d’entre tots els grups i solistes que s’hagin inscrit al certamen–, a raó de quatre per dia. La fase de directe, que ja es va estrenar l’any passat, serà per seleccionar els 10 grups semifinalistes: cinc seran escollits pel jurat i els altres cinc pel públic mitjançant el vot el mateix dia del concert. Si aquests vots coincidissin, passaria a la següent fase del Sona 9 el segon grup més votat.

Premi per votació popular
Enguany hi tornarà a haver el premi per votació popular: durant els mesos que dura el concurs, el públic podrà votar els seus grups preferits. El vot popular a la xarxa s’activarà just quan s’acabin els concerts preliminars, i hi participaran els grups que hagin passat a la segona fase del concurs. El premi serà de 1.000 euros en material musical i una campanya de promoció als mitjans del concurs, i s’entregarà durant la gala final del Sona 9. A aquest guardó hi optaran els 20 grups, excepte els tres finalistes que optin als premis Sona 9, Èxit i Joventut.

Molts més premis
El concurs amplia els premis per als finalistes i el guanyador. A banda de la gravació d’un disc en un estudi professional i la posterior edició, juntament amb la gira de concerts, el Premi Sona 9 inclou també una estada d’una setmana per preparar la producció del disc en un dels albergs de la Xarxa d’Albergs de la Generalitat de Catalunya. El Premi Joventut, que s'atorga al segon classificat, també s’amplia, i a part de l’enregistrament d’un EP amb quatre cançons en un estudi, inclourà 1.000 euros en material musical. Pel que fa al Premi Èxit, aquest any consistirà en la gravació d’un EP amb quatre cançons en un estudi professional.

Assessorament als grups
Una altra de les novetats de la nova edició del Sona 9 és que es potenciarà l’assessorament musical als cinc grups finalistes. Els solistes i bandes que accedeixin a la fase final podran participar en un taller d'introducció a la promoció musical, i a més se’ls facilitarà un major coneixement i l’ús d’eines bàsiques per accedir al món de la música des de diferents vessants: plataformes digitals, entitats de gestió musical, management, sales de concert, i també altres aspectes tècnics. Més enllà del caràcter competitiu, el Sona 9 es vol convertir en un espai referencial per als grups emergents.

Copa Lotus Foto: Arxiu Enderrock
Arxivat a: Enderrock