La Dharma decideix tornar als escenaris

Després d'una aturada indefinida i de la mort de Pep Fortuny

| 18/09/2014 a les 20:34h

La Companyia Elèctrica Dharma tornarà a actuar en directe. Així ho ha explicat avui a Enderrock un dels seus components, Carles Vidal, després de la decisió presa per tots els membres de la formació en una trobada familiar.


Al Canet Rock 14. Foto: Xavier Mercadé

El baixista del grup ha dit que la tornada de la Dharma, un cop presa la decisió, es produirà –si tot va bé– la primavera de l'any que ve. Aquesta decisió es va prendre després de veure la magnífica rebuda que va tenir la seva proposta al passat festival Canet Rock. El grup va decidir acomiadar-se dels escenaris amb un concert de comiat al Palau de la Música, l'octubre del 2011, i un any després va morir el seu lletrista i bateria, Josep Fortuny. Des d'aleshores, només han fet aparicions puntuals enguany en l'homenatge dels Premis Enderrock, al Canet Rock i, ara fa uns dies, a l'escenari de la V a Barcelona.

Vidal també ha explicat que la formació serà l’habitual, i podria comptar amb la participació del bateria Iban Rodríguez, que també forma part de la banda barcelonina Rosa-Luxemburg. “Ens vam fixar en l’Iban el dia del Palau de la Música Catalana al cicle Bandautors al Palau, l'any 2011. Ens va cridar l’atenció que tocava de manera semblant al Pep i que es notava que li agradava la Dharma”, ha explicat Vidal. “A Canet vam veure que hi ha tota una generació que no ens coneix i que, per tant, no coneix aquestes cançons. I sobretot, vam veure també que hi vam connectar."


Al tram 35 de la V. Foto: Xavier Mercadé


La fi de l'aturada indefinida

El 27 d’abril de 2011 la Companyia Elèctrica Dharma havia anunciat una aturada indefinida que es va materialitzar amb un darrer concert el 24 d’octubre de 2011 al Palau de la Música Catalana. D’aleshores ençà només els vam poder tornar a veure un sol cop, al Concert per la Llibertat celebrat al Camp Nou el 29 de juny de 2013, especialment amb una actuació memorable al costat de Maria del Mar Bonet. La mort de Pep Fortuny el 30 de setembre de 2013 va suposar un cop molt fort per a tots els components del grup i els seus seguidors ja van pensar que mai més no tornarien a veure a dalt d’un escenari. La passada edició dels Premis Enderrock, el 13 de març de 2013 a Girona, ens va donar la darrera oportunitat fins ara de veure el grup, en un sentit homenatge a Pep Fortuny. En aquell cas va ser Joan Reig (Els Pets) qui va seure a la bateria mentre Màrius Serra s’encarregava del recitat, l’altra tasca de Pep Fortuny a dalt de l’escenari.

  Als Premis Enderrock 2014 Foto: Xavier Mercadé

Arxivat a: Enderrock