Carles Dénia al CAT

El concert serà aquest vespre a les 22h

| 24/10/2014 a les 15:00h

Concert recomanadíssim. Carles Dénia actua aquest 24 d'octubre al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona (22 h). Tot sol amb guitarra, el cantaor de Gandia interpretarà peces dels seus darrers treballs i també, de ben segur, alguna sorpresa vinculada als seus projectes futurs.
Carles Dénia Foto: Juan Miguel Morales

Veure Carles Dénia fent un concert tot sol amb guitarra és tota una experiència. Aquesta nit actuarà al CAT de Gràcia en un format que darrerament ha treballat força, i amb el qual ha anat fornint un repertori que beu dels seus dos darrers treballs –Tan alta com va la lluna (Comboi, 2008) i El paradís de les paraules (Comboi, 2011)–, però també amb algunes de les noves composicions que va fent, preferentment adaptacions de poemes de totes les èpoques, i també noves lectures tradicionals com ara unes seguidilles arromangades de Castelló.
Dénia ens explica que els darrers temps ha llegit 'quilos i quilos' de poesia a la recerca de bons textos per musicar (d'Ausiàs March als poetes vius amb qui pot parlar, i del seu admirat Josep Piera a Mario Benedetti ) i també que el repertori de cada concert queda obert fins una estona abans de l'actuació. "Ara ja tinc prou repertori per triar i segons l'humor i els sentiments del moment tiro per una banda o per una altra", explica.
El concert, que promet ser un dels més destacats d'aquesta tardor al CAT, permetrà veure per on passa Carles Dénia, mentre esperem per veure quina forma prenen els seus projectes vinculats al cant valencià d'estil i als poemes llibertaris. "Aquests projectes van mudant constantment. Amb els poetes llibertaris i crítics, per exemple, he anat eixamplant una mica la temàtica, perquè si no podria acabar molt amargat!", ens comenta.
També en l'horitzó futur, el cantaor vol fer camí amb el seu grup actual (el percussionista Aleix Tobias, el guitarrista Pau Figueras i el baixista Guillem Aguilar). "La nostra idea és fer un grup de llarg abast, que vaig més enllà de la típica dinàmica de assaig-disc-presentació-assaig-disc-presentació; fer un grup que pugui tocar durant hores, on la música sigui la prioritat, on es pugui anar a l'estudi i gravar tots junts en directe i analògic... Un projecte bonic de veres que vagi més enllà de la indústria." Aquesta és ara mateix la filosofia de Carles Dénia.

Arxivat a: Enderrock