La Marató amb les malalties del cor

Sortirà a la venda el 30 de novembre i es podrà adquirir amb la revista de desembre d'Enderrock

| 13/11/2014 a les 13:00h

L'edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 14 de desembre i anirà dedicada a les malalties del cor. Un any més, una trentena de músics col·laboren amb la causa del disc de La Marató: Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet, Els Pets, Projecte Mut, Joan Dausà, Obeses, Toni Xuclà, Pau Riba Andreu Rifé, entre altres. 
Empty Cage al disc de La Marató Foto: Fede Nieto

Aquest migdia s'ha presentat la desena edició discogràfica del disc de La Marató de TV3, un àlbum col·laboratiu on els artistes nacionals i internacionals versionen en català cançons d'estils i gèneres variats per una bona causa. L'àlbum conté 19 cançons, 14 de les quals s'han adaptat al català per primera vegada i vuit artistes les han cantat per primer cop en català. L'artífex del projecte és Àngel Lacalle acompanyat a la producció musical per Marc Parrot, Jordi Cubino i els germans Toni i Txasqui Ten. 
Andrea Motis i Joan Chamorro Quintet obren el disc amb "Al·leluia", cançó escollida com a tema principal de La Marató de TV3 2014. La llista de temes inclou duets pensats per a l'ocasió, com ara Antonio Orozco i l'escola de música Centre de les Arts de l'Hospitalet de Llobregat a "El cor que ara es trenca" (d'Alejandro Sanz), Andreu Rifé i el Cor Àkan a "Lluitar" (de Pink) o bé Pau Riba i l'Orquestra Simfònica del Vallès a "Quina mà tan freda" (fragment de l'òpera de Puccini "La Bohème"). Els illencs Projecte Mut interpreten "A déu demano" (de Juanes), Joan Dausà canta "Hi ha algú que em va dir" (de Carla Bruni) i Obeses "Rosó, pel teu amor". Els guanyadors del Sona 9 2012 Empty Cage també se sumen a la iniciativa amb la seva versió "Per sempre jove" (de Bob Dylan), Els Pets se situen a la cinquena pista del disc amb "Aquests cops" (de Fountains of Wayne) i Palance, Lexu's i Victòria Riba canten junts un clàssic, "Que boig el món" (de Lax'n'Busto). A més, també hi ha posat el seu granet de sorra la cantant Laura Pausini amb la pròpia "Jo sempre hi seré", Alexandra Stan a "Sóc forta" (de Cher) i Ivan Ferreiro interpretant "Alegria" (d'Antònia Font).
L'edició del disc de La Marató 2013 va vendre 200.000 còpies, i els tres darrers anys ha estat el treball discogràfic més venut al món en un sol dia. 

A la venda amb l'Enderrock de desembre
El disc arribarà als quioscos el diumenge 30 de novembre amb tots els diaris d'àmbit català d'edició dominical i també es distribuirà amb el número de la revista Enderrock de desembre (núm. 230) al llarg de tot el mes.
Arxivat a: Enderrock