'I am a catalan. La veu d'un poble'

Enderrock editarà un número extraordinari que sortirà a la venda el 20 de desembre

| 21/11/2014 a les 12:00h

La revista Enderrock llança la campanya I am a Catalan - La veu d'un poble, que inclou una votació popular i un número extraordinari per escollir les 100 cançons del nostre imaginari col·lectiu que ens representen millor com a país. La iniciativa es va presentar ahir a la Sala B de Luz de Gas de Barcelona on també es va celebrar la gala dels Ambaixadors de Catalunya promoguda per la marca de roba Club 1714. A l'acte hi van actuar Halldor Mar i Germà Negre


Germà Negre a la presentació d''I am a catalan. La veu d'un poble' Foto: Xavier Mercadé

Per culminar el Tricententari, Enderrock ha llançat la campanya popular I am a Catalan - La veu d’un poble per escollir les 100 cançons per explicar Catalunya al món. La iniciativa es va presentar ahir a la Sala B de Luz de Gas i parteix de la votació d’una selecció inicial de 20 cançons que van de la música clàssica al pop. S'hi pot participar fins al 25 de novembre, i el resultat final s'introduirà en un número especial editat en paper i format multimèdia.
El cap de setmana del 20 i 21 de desembre arribarà el número especial al quiosc i les llibreries, amb un tiratge excepcional de 15.000 exemplars i un número de contingut monogràfic que es distribuirà també amb el diari El Punt Avui . Els subscriptors el rebran còmodament a casa, i també es podrà adquirir a quioscos i llibreries a partir d’aquesta primera data. A més, se’n farà una edició digital multimèdia que s’enviarà als 1.000 músics més populars del món i a més de 5.000 dels agents més influents de la música actual (programadors de festivals, mitjans de comunicació, gestors culturals...), per tal de difondre i donar a conèixer la nostra història musical arreu del món. El primer pas de la campanya s’ha iniciat a través d’Enderrock.cat, amb una votació popular per decidir quina és la cançó clàssica, popular o moderna que ens representa millor com a país.
I am a Catalan - La veu d’un poble serà una revista-llibre de prop de 200 pàgines on presentarem 100 cançons que serveixen per explicar Catalunya al món. La tria feta tant per votació popular com per un equip d’experts musicòlegs convocats per Enderrock vol donar l’oportunitat única d’escoltar, revisar, rellegir i dibuixar el paisatge musical català, que es cohesina tant des del punt de vista territorial com generacional. Entenem que una de les millors maneres de commemorar el passat i reimaginar el futur és fer-ho a través de melodies i lletres que cohesionen petits i grans al voltant d’un imaginari col·lectiu, per escoltar la música transversalment i valorar les cançons intergeneracionalment.
Per a Enderrock, La veu d’un poble vol ser una expressió de llibertat a través de l’emoció i el significat de les cançons, amb un horitzó il·lusionant per projectar els Països Catalans a través de la riquesa de la seva banda sonora, des del “Cant dels ocells” interpretat per Pau Casals fins al “Cant del Barça”, des de les Capelles Reials de Catalunya fins a les partitures contemporànies catalanes que s’estudien als conservatoris de tot el món, des del jazz mediterrani fins a la rumba catalana i des de la importància de “L’estaca” i de “Paraules d’amor” fins al “Boig per tu” o “Al mar!”. 
I am a Catalan - La veu d’un poble és una iniciativa editorial de Grup Enderrock per impulsar un projecte col·laboratiu que inclou el El Punt Avui, Òmnium Cultural, Nació Digital, la marca de roba Catalunya 1714 i el Tricentenari 1714-2014. Ho va dir un català universal, Pau Casals, davant l’auditori de les Nacions Unides: “I am a Catalan”, i ara volem recordar la seva herència perquè el món conegui la veu del nostre poble a través de les nostres cançons.

Gala dels Ambaixadors de Catalunya
Ahir també es va presentar la nova col·lecció de la marca de roba Club 1714 anomenada Ambassador Catalonia Barcelona i es van anunciar els resultats de la primera edició dels Premis Ambaixadors de Catalunya. A través del vot popular s'atorga el reconeixement als personatges que millor han projectat Catalunya al món, en tres categories. Pel que fa al personatge contemporani, el guardó se'l va endur l'entrenador Josep Guardiola; com a referent històric el públic va escollir l'arquitecte Antoni Gaudí, i en l'àmbit musical, Pau Casals
 
Halldor Mar a la presentació d''I am a catalan. La veu d'un poble' Foto: Xavier Mercadé
Arxivat a: Enderrock