L'explosió de Nyandú

Avancem tres cançons del nou disc, 'BUM!' (Música Global, 2015)

| 22/01/2015 a les 07:00h

Entre Osona i el Lluçanès, a la Torre d'Oristà, s'han registrat uns moviments sísmics en els darrers dies. Són intermitents, però els experts coincideixen que l'eclosió final serà el proper dimarts 27 de gener. Lluminosos i efervescents, Nyandú publicaran el seu segon disc la setmana que ve, i a Enderrock.cat n'estrenem 3 cançons: "Vida" amb Joan Colomo, "Ens tornarem a veure" i "I love you".
Nyandú Foto: Xevi Abril

"Com un cop de puny". Així sonen les noves cançons de Nyandú, explica Ferran Orriols (veu i guitarra). Sense violència però amb contundència, BUM! (Música Global) recupera "l'actitud del rock'n'roll, música fresca i directa" del trio osonenc. L'any 2011 van guanyar el concurs Sona 9 i mesos més tard van debutar amb L'origen de les absències (Música Global, 2012), un disc més aviat pop-folk. Ara tornen més renovats i elèctrics, i a Enderrock.cat podeu escoltar-ne tres cançons. "I love you" és el tema que "va encendre l'espurna de BUM!" i juga amb un doble sentit:



Sigui una persona o un gos, l'amor és un tema recurrent a BUM!, una explosió de sentiments i situacions portades a l'extrem des del racó més sincer de Nyandú. A "Vida" el trio ha tingut la col·laboració de Joan Colomo, que curiosament cantava "La vida" al seu debut Contra todo pronóstico (BCore, 2009). 



BUM! és un àlbum farcit de cançons addictives i futurs èxits en potència. "Ara hem tornat al que més ens agrada: el rock de melodies i missatges efervescents i directes", valora Ferran Orriols. És el cas de la darrera cançó que podeu escoltar en exclusiva a Enderrock.cat, "Ens tornarem a veure":



Platja, estiu, bon temps. "Ens tornarem a veure" té tots els ingredients per ser un dels himnes de l'estiu, però no és l'única. "No volem que marqui tot el curs de Nyandú o del disc, confiem molt en totes. En certs moments les lletres són més introspectives, situacions límit que tothom pot haver viscut, ja siguin moments positius o negatius. BUM! ha anat molt amb l’estat d’ànim del grup; en el moment que va explotar sortíem d'una època en què no sabíem on anar."

El primer esbós de BUM! (Música Global) va sorgir a principi del 2014, i a la primavera les cançons van prendre forma. Durant el mes de juliol van enregistrar el disc a Ultramarinos Costa Brava amb Santi García a la producció. L'àlbum sortirà a la venda el proper dimarts 27 de gener, però encara haurem d'esperar una mica per tornar-los a veure en directe.
Arxivat a: Enderrock