El cartell del Primavera Sound 2015

The Black Keys, Interpol i Núria Graham entre els artistes de la 15a edició

| 21/01/2015 a les 20:30h

El Primavera Sound ha revelat els noms que formen l'esperada quinzena edició del festival a través de l'aplicació per a mòbils Line-App. Ocellot, Nueva Vulcano, Núria Graham i Joan Miquel Oliver seran els representants catalans de la cita internacional que se celebrarà del 28 al 30 de maig al Parc del Fòrum de Barcelona.  
Núria Graham Foto: Xavier Mercadé

El contingut de l'aplicació Line-App s'ha projectat en públic en un acte a la sala Apolo juntament amb les actuacions dels britànics Cinerama i el DJ Talaboman per tal de donar a conèixer la programació del Primavera Sound 2015. 

En una edició significativa que dignifica el festival com una de les cites catalanes de caràcter internacional més rellevants, The Black Keys, Interpol i Patti Smith se sumen als caps de cartell que van anunciar abans d'acabar l'any: Ride The Strokes. Pel que fa als darrers, també hi actuaran els seus líders Julian Casablancas i Albert Hammond Jr amb els seus projectes en solitari.

La quinzena edició també portarà Antony, The Replacements i el suec José González. L'electrònica de Richie Hawtin, Eels Swans competiran en soroll amb Eistürzende Neubaten, Belle & Sebastian i un nom ja fix del cartel, Shellac.

El redoble del cartell se l'endú una fornada de noves sensacions encapçalades pels aclamats Alt-J, The KVB, el mur de so de Sun O))), la salvatjada punk de Fuked Up i Thurston Moore en la representació anual de Sonic Youth.

També hi haurà lloc per a velles glòries com els reapareguts Spiritualized, el tecnopop vuitanter d’O.M.D., l'after-punk de The Church, el retorn de Babes in Toyland i la sempre clàssica Patti Smith interpretant el clàssic Horses (Arista, 1975) en el quarantè aniversari de la seva edició.

Els artistes catalans del Primavera
De projecció internacional però amb un ull posat al que es cou a casa, al Primavera Sound 2015 hi actuaran una quinzena de grups dels Països Catalans: Ocellot, The Saurs, Joan Miquel Oliver, Marc Piñol, Dj Coco, Mourn, Boreals, Salvaje Montoya, Dulce Pájara de Juventud, Nueva Vulcano, Núria Graham, Les SuequesLas Ruinas, Miquel Serra i The Suicide of Western Culture. Tota la programació es pot consultar al web del festival.
Arxivat a: Enderrock