Myles Sanko inaugura el Black Music Festival

La música negra s'instal·la un any més al Gironès

| 27/02/2015 a les 07:00h

El Black Music Festival engega aquest vespre a la sala La Mirona de Salt, i al llarg del cap de setmana portarà cinc concerts més, amb la Girona Marching Band, The Gramophone Allstars, Grant Stewart Quartet La Soul Machine, entre altres. 
Myles Sanko Foto: Huw Garratt

Fins al 21 de març una onada de soul s'apodera del Gironès amb l'arribada de la catorzena edició del Black Music Festival. Myles Sanko farà parada a Salt en la seva gira europea i engegarà el festival amb una bona dosi de funk i soul. Compartirà escenari amb l'artista britànic Frank Knurf, nom rere el qual s'amaga el guitarrista Frank Montasell (The Beatroots de Marina BBface i The Knurfettes).

Demà es concentra un bon gruix de la programació del festival. La formació inèdita Girona Marxing Band sortirà al carrers de Girona. Liderada per l’Escola de Música Moderna de Girona, farà una cercavila i omplirà la ciutat amb un repertori format per arranjaments propis de clàssics de Nova Orleans, soul, jazz, funk, r'n'b i dixieland. A les 21 h la banda liderada per Judit Neddermann, The Gramophone Allstars, actuarà a l'Auditori de Girona, on presentarà una fusió de ritmes jamaicans i de la música afroamericana dels anys seixanta, amb el seu debut Jazzmaica (BankBobber, 2014).

A la sala La Mirona (Salt) hi haurà sessió doble amb el country, blues i rock'n'roll de Grateful Blues Band, que tornen un any més al Black Music Festival, i el quartet mixt de Perpinyà Les Pneumatic Serenaders, cita obligada per als amants del blues. El saxofonista Grant Stewart actuarà al Sunset Jazz Club de la capital gironina acompanyat del seu quartet, del qual han format part instrumentistes com Peter Bernstein, Peter Washington, Fabio Milano, Esteve Pi o Ignasi González.

La Soul Machine serà l'aposta del diumenge: presentaran l'espectacle Sis grans del soul a Fornells de la Selva, amb 15 músics a dalt de l'escenari plens de frescor i naturalitat. Serà un viatge en el temps a través de les cançons de noms imprescindibles de la música negra com Otis Redding, Sam Cooke, Ray Charles, James Brown o Aretha Franklin.  
Arxivat a: Enderrock