La cobla patafísica de CaboSanRoque

L'Arts Santa Mònica acull una exposició de màquines i instruments del grup

| 04/03/2015 a les 14:59h

"La cobla patafísica 2015-2001" és una exposició que mostra totes les màquines i instruments que CaboSanRoque ha creat durant els seus 14 anys de trajectòria. La mostra anirà acompanyada de sis concerts amb convidats especials per a l'ocasió.

Maquinofòbia pianolera Foto: Arxiu Enderrock

"La cobla patafísica 2015-2001" és l'exposició que presenta CaboSanRoque a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. Es tracta d'una mostra de la seva col·lecció de sons i artefactes sonors, on es dóna un protagonisme absolut a les eines i als collages sonors, i que es podrà visitar del 3 de març al 12 d'abril. 

Des del 2001, quan va néixer el col·lectiu musical format per Laia Torrents i Roger Aixut, aquest no ha parat d'experimentar amb la música, la plàstica i l'espectacle, amb tot d'artefactes que es mostren en aquesta exposició: màquines musicals, instruments que fan soroll i objectes corrents que es tornen únics.

A la mostra es poden visitar dos espais visuals i sonors. El primer, una mostra fotogràfica exhaustiva d'Inga Knöke amb els textos dels escriptors Víctor Nubla i Pablo Martín Sánchez, que descriuen la relació de CaboSanRoque amb la "patafísica: la ciència de l'excepcionalitat, una ciència que abraça l'absurd, la dissonància i la particularitat". El segon, la col·lecció de sons en una instal·lació sonora gegant i integrada per tots els artefactes, que no són pocs: 20 instruments i 30 màquines que formen una col·lecció de sons única al món.

Dins la instal·lació de l'exposició també hi haurà sis concerts únics, amb artistes convidats per a l'ocasió, entre els quals Carles Santos, Pierre Bastien, Pascal Comelade i Truna, que compartiran escenari amb les màquines de l'exposició. L'últim d'aquests concerts serà sense intèrprets, totalment mecànic.
Arxivat a: Enderrock