Llibres i música a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

El recinte s'omple de música la diada de Sant Jordi

| 23/04/2015 a les 06:59h

Sant Jordi arriba a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona (Carrer de Rosselló, 515). L'oferta de música no s'aturarà en tot el dia, amb petites mostres de més d'una desena de solistes i grups. La jornada acabarà amb un concert de Blaumut, que presentarà l'últim disc, El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015). Al llarg del dia també hi haurà la presentació d'alguns llibres i signatura de discos. 
Senior i el Cor Brutal Foto: Carles Rodríguez

Matí musical

Mi Capitán
obrirà la jornada musical a les 12 h a la Sala de Màquines, i oferirà una petita mostra del seu disc, Drenad el Sena (Music Bus, 2015). F(a)usta (RGB Suports, 2015) és el nou treball de Cris Juanico, que ha estrenat recentment al festival Strenes de Girona. L'artista menorquí actuarà en solitari a la terrassa del recinte.

Al mateix escenari que Juanico actuarà Núria Graham a les 13.30 h: presentarà Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015). L'oferta musical del matí la tancaran la proposta de música negra de The Excitements i l'explosió d'Els Catarres (14 h), una petita prèvia a la presentació oficial que tindrà lloc al vespre al Sant Jordi Club.

Ferran Palau actuarà en format acústic i presentarà Santa ferida (Halley Records, 2015) al Museu a les 12.30 h, mentre que Joan Rovira farà nedar el Peix sense espina (Satélite K, 2015) a les 13.30 h. 

Tastets a la tarda

La música no s'acaba, i durant tota la tarda es podrà recórrer l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, on vuit artistes més passaran pels diversos escenaris que s'hi habilitarà, amb Sidonie (17 h), Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien (18 h) i Quart Primera (19 h).

Nyandú i Senior i el Cor Brutal ocuparan la terrassa de l'antiga fàbrica. El trio de la Torre d'Oristà hi actuarà a les 17.30 h, amb BUM! (Música Global, 2015) sota el braç, i els guanyadors del Premi Enderrock al Millor disc de l'any segons la crítica, per El poder del voler (Malatesta Records, 2014), tocaran a les 18.30 h. 

Els encarregats de donar el toc acústic a la tarda seran Guillem Roma (17.30 h) i Èric Vinaixa (18.30 h) al Museu del recinte. Blaumut posarà punt i final a la tarda, a les 19.30 h al pati.

Llibres, presentacions i signatures

Sovint la música i la literatura van estretament lligades, i la diada de Sant Jordi és una jornada ideal per fer-ho palès. Al llarg del dia passaran per la Sala de Màquines Pau Riba amb Manel Joseph (12 h), Gerard Quintana  (12.30 h), Santi Balmes (13 h), Sisa (13.30 h), Xarim Aresté (14 h), Joan Miquel Oliver (17 h), Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (17.30 h) i David Carabén amb Jordi Bianciotto (18 h), artistes que han publicat llibres recentment. 

Tots els participants a la jornada signaran discos, acompanyats d'altres grups i artistes com Teràpia de ShockOques Grasses o Coriolà. El cartell complet i els horaris de tots els esdeveniments es poden consultar al web.
Arxivat a: Enderrock