Es presenta 'Catalunya, país de festivals'

El principat acull 360 festivals de música cada any

| 25/05/2015 a les 14:28h

Aquest matí a l'Arts Santa Mònica de Barcelona s'ha celebrat un acte per presentar algunes de les dades dels festivals del 2014 per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i per llançar el tret de sortida a una nova temporada musical.


Amb la voluntat de mostrar la qualitat i diversitat d'estils de totes les cites que acull el principat i que atreuen centenars de milers de persones cada any, l'acte també ha servit per explicar les polítiques de suport per part del Departament de Cultura.

Entre les dades que s'ha anunciat, a Catalunya se celebra 360 festivals de música cada any, amb més d'un milió i mig d'espectadors. La meitat d'aquests esdeveniments tenen més de 10 anys de trajectòria. Es tracta d'una aportació cultural que serveix per projectar el país al món, tal com s'ha explicat aquest matí a la roda de premsa.

Segons les dades presentades, l'aportació del Departament de Cultura de la Generalitat ha augmentat 3,75 milions aquest 2015, i s'ha reuperat així les xifres del 2011.

Han intervingut a l'acte el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, i el responsable de la sectorial de festivals de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), Xavier Pascual, a més de les actuacions de Nyandú i Núria Graham. Hi han assistit representants d'algunes de les cites més importants del país.
Arxivat a: Enderrock