Englamrockats

El glam rock d'Obeses protagonitza la portada de juliol de la revista

| 01/07/2015 a les 12:00h

Ben engalanat, el líder d'Obeses Arnau Tordera apareix a la portada de la revista Enderrock (disponible a iQuiosc). El grup presenta el seu quart disc, Monstres i princeses (Música Global), una nova fita obesística de grans dimensions. D'altra banda, un any després de la mort de Peret el poder de la rumba sona més que mai, i a la revista parlem amb Rafalito Salazar i Txarly Brown, en un cara a cara entre la tradició i la renovació del gènere. La gira de només tres concerts de Sopa de Cabra comença aquest mes, i tancats a l'estudi ja preparen les cançons del nou disc que publicaran a la tardor, produït per Valen Nieto. En plena època festivalera, ampliem la guia de cites musicals d'estiu i tardor amb les novetats de l'Acústica, el Mercat de Música Viva, l'Altaveu i la Fira Mediterrània, entre altres. Coincidint amb els 50 anys de trajectòria de Joan Manuel Serrat, l'Arts Santa Mònica de Barcelona recull una multitud d'objectes per conèixer la vida i obra del noi de Poble-sec. A Enderrock hem demanat a un dels comissaris de l'exposició, Fermí Puig, que en trïi una desena i que ens expliqui les anècdotes. 
 Portada Enderrock 238

El líder d'Obeses, Arnau Tordera, és protagonista d'una portada amb glamur: amb la seva capacitat vocal i el seu fascinant caràcter de supèrbia, aquest personatge carismàtic ha sembrat passió i odi a parts iguals entre el públic. El quartet osonenc presenta el tercer disc, Monstres i princeses (Música Global). A la revista hi trobareu una entrevista en profunditat per descobrir un dels talents més provocatius i fascinants de l'escena actual. 

La rumba té molt poder

El 27 de juliol Les Santes de Mataró acolliran una batalla rumbera única: dues bandes de base (Mataró All Stars vs Achilifunk Sound System) més una desena d'artistes del gènere interpretaran 50 estàndards a ritme de ventilador, un any després de la mort del rei de la rumba, Peret. Al número 238 d'Enderrock el cos a cos és verbal, amb una conversa entre Rafalito Salazar, emblema de la rumba més clàssica, i Txarly Brown, impulsor de la fusió electrònica. Ells lideraran el combat a dalt de l'escenari. 

Enguany Joan Manuel Serrat celebra mig segle de cançons i l'Arts Santa Mònica acull l'exposició Serrat, 50 anys de cançons. Es tracta d'un recorregut per la trajectòria del cantautor a través de més de vuit-cents objectes (discos, documents, fotos, vídeos i memòries personals) per conèixer la història més personal de la música del noi del Poble-sec. A Enderrock proposem un trajecte per una desena d'objectes seleccionats, escollits per un dels comissaris de l'exposició, Fermí Puig. 

També anticipem les primeres confirmacions de la guia de festivals de final d'estiu i tardor, encapçalada per l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, l'Altaveu de Sant Boi de Llobregat, la Fira Mediterrània de Manresa i molts més!

L'actualitat musical d'aquest mes ve encapçalada pel retorn de Sopa de Cabra a l'estudi i als escenaris, i els nous discos de Patch, Minova, LlorerL'Équilibriste, The Gruixut's, Pepet i Marieta, Micu, Carlitos Miñarro, Ítaca Band i els 15 anys del Sona 9.
Arxivat a: Enderrock