Un any sense el mestre Peret

El ventilador del 'rei de la rumba catalana' es va apagar el 27 d'agost del 2014

| 27/08/2015 a les 12:00h

Hi ha qui diu que la cançó de Peret és certa i el mestre de la rumba catalana està de 'parranda' o 'tomando cañas'. Malaurament, Pere Pubill Calaf va morir tot just fa un any a causa d'un càncer de pulmó. La seva música, però, segueix ben viva com un dels gèneres més populars de casa nostra. A Enderrock.cat el recordem 365 dies després. 
Peret. Foto: Juan Miguel Morales 

El llegat de cançons que ens ha deixat Peret és immens. La rumba és un gènere que es viu i es porta a les venes i cada vegada que en un escenari sona música a ritme de ventilador, els músics no dubten ni un segon a recordar la figura del monarca més estimat de tots. Aquí teniu una selecció de les 30 cançons cabdals del rumber més universal, des de "Borriquito" o "El muerto vivo" fins a "El gitano fino":

 

A Enderrock ens vam acomiadar del mestre en un EDR especial (el podeu rellegir aquí) dedicat íntegrament a l'artífex de la rumba catalana. Peret va protagonitzar un dels moments més emotius del Concert per la Llibertat celebrat al Camp Nou del 29 de juny de 2013, organitzat per Òmnium Cultural. Enderrock hi va rodar un documental amb el making of de l'esdeveniment i vam aprofitar per parlar-hi. A l'entrevista es defineix com una persona sensible i afegeix: "Jo sempre he volgut ser lliure". A continuació podeu veure l'entrevista completa:

Arxivat a: Enderrock, peret, rumba