Senior i Xarim Aresté, premiats a l'Altaveu

Joan Manuel Serrat, Marco Mezquida, Ian Sala, CaboSanRoque i el festival In-Edit, també guardonats

| 09/09/2015 a les 21:19h

La vigília de la 27a edició del festival de la Música la Cançó de Sant Boi de Llobregat comença per la porta gran amb l'acte de lliurament dels Premis Altaveu 2015. Un jurat format per músics, periodistes, professionals del sector i l'organització del festival es reuneixen per reconèixer la trajectòria d'artistes i la tasca d'entitats, i enguany han atorgat els guardons a Senior i el Cor Brutal, Xarim Aresté, Ian Sala, Marco Mezquida, CaboSanRoque, Joan Manuel Serrat i el festival In-Edit. 

Joan Manuel Serrat. Foto: Juan Miguel Morales


La cerimònia dels Premis Altaveu 2015 s'ha celebrat aquest vespre a Can Massallera, a Sant Boi de Llobregat. El jurat ha reconegut Xarim Aresté, bandautor que s’ha convertit en un dels noms més apreciats i cotitzats de l’escena rockera, que enguany ha publicat La rosada (BankRobber).

Per la seva banda, l’actitud rockera i el compromís poètic i social han convertit el músic valencià Miquel Àngel Landete en un referent a través del projecte inqüestionable de Senior i el Cor Brutal. El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, li ha atorgat el guardó a la gala, que se suma al reconeixement de millor disc de l'any segons la crítica dels Premis Enderrock 2015 per a El poder del voler (Malatesta Records, 2014). 

El jove pianista menorquí Marco Mezquida ha estat premiat per una carrera iniciàtica que ja l’ha dut al reconeixement internacional per la seva dedicació en cos i ànima al jazz. L’experimentació musical dels avanguardistes CaboSanRoque, especialitzats en tècniques avançades i instruments inventats i reciclats, els converteix en una rara avis del panorama. El jurat també ha atorgat el Premi Altaveu a la Millor Lletra de Cançó al jove cantautor Ian Sala, per a la composició de "1001 vides".

El Premi Honorífic Altaveu 2015 és per a un dels grans de la cançó catalana, Joan Manuel Serrat, que commemora 50 anys de carrera. Per acabar, el festival de cinema musical In-Edit conjuga dues passions en una i ha esdevingut un dels referents mundials del cinema documental musical amb seu a Barcelona. 
Arxivat a: Enderrock, festivals, premis altaveu, festival altaveu, sant boi de llobregat