Júlia, fragilitat en alta mar

Els valencians incorporen al repertori un nou paisatge sonor, "Naufràgils", fruit d'un poema

| 04/10/2015 a les 15:00h

Des de l'estiu, el trio d'Alcoi Júlia ha presentat als escenaris una cançó que segueix l'atmosfera del seu primer disc, Nuvolàstic (Malatesta Records), però que no forma part de l'àlbum. Es tracta de la musicació d'un fragment del poemari Fràgils naufragis (Vienna, 2015) de l'autora eivissenca Nora Albert i que han titulat "Naufràgils". 
Júlia. Foto: Magda Arques

Fruit d'un viatge a Eivissa coordinat per la Fundació Baleària, Júlia van fer un concert a l'illa pitiüsa. Per arrodonir el viatge, una amistat comuna del trio d'Alcoi els va posar en contacte amb la poeta Nora Albert. Un cop el grup va llegir el poemari Fràgils naufragis (Vienna, 2015), la cantant i lletrista Estela Tormo va escollir els versos que més li agradaven com a punt de partida d'una nova cançó que han batejat amb el nom de "Naufràgils".


L'obra de Nora Albert va guanyar el XXXIII Premi 25 d'Abril de Poesia de la Vila de Benissa 2013. El grup explica en què es van inspirar per bressolar els versos: "Ens vam identificar sobretot amb la sensibilitat a l'hora de descriure metafòricament els sentiments. Els compara amb elements de la mar, un dels recursos naturals més bonics i que queden reflectits moltes voltes en les lletres de Júlia. També el fet que siga dona, i la manera de plasmar eixa essència, molt sensorial, amb descripcions molt detallades i emprant les metàfores de manera constant i preciosa". 
 
L'any 2012 el trio de pop-folk va rebre el reconeixement dels Premis Ovidi a la millor maqueta per El mecanoscrit (autoeditat, 2012), i enguany ha debutat amb un folk calidoscòpic vestit d'electrònica que l'acosta al post-punk a les nou cançons que formen Nuvolàstic (Malatesta Records). 
Arxivat a: Enderrock, nora albert, Alcoi, júlia, poesia