Genis al micròfon: García, Portet i Puntí

Estrenem "Hazme sufrir" de Los Burros amb Adrià Puntí

| 19/11/2015 a les 12:00h

Primer van ser Los Rápidos amb Manolo García. Un cop es van conèixer amb Quimi Portet es van rebatejar amb el nom Los Burros, i més tard va arribar l'època d'El Último de la Fila. Ha plogut molt. 35 anys després i fent carrera per separat, els dos artistes catalans de major èxit de la dècada dels 80 i 90 s'han retrobat per regravar les cançons que van marcar una època. Sony Music publicarà demà una capsa de 5 CD, però a Enderrock.cat ja podeu escoltar la revisitació de "Hazme sufrir" amb la inconfusible i magnètica col·laboració d'Adrià Puntí.
Manolo García i Quimi Portet transvestits com Las Burras en el concert de comiat que van fer el 14 de novembre de 1987 a la sala KGB (Barcelona). Foto: Xavier Mercadé

S'ho han passat d'allò més bé. Així ho explicava Quimi Portet a Enderrock, després que Sony Music anunciés el projecte discogràfic que tenien entre mans. Sembla que no els veurem junts en directe, ni tampoc trobarem El Último de la Fila al cartell de cap concert.

Ara bé, amb el paquet de cinc discos que sortirà a la venda a partir de demà no ens podem queixar. La revisitació inclou el primer disc homònim de Los Rápidos del 1981 remasteritzat, un àlbum de Los Burros amb versions actualitzades, i un doble directe de l'última gira d'El Último de la Fila que conté tres versions d'estudi actuals. 

Quimi Portet, Manolo García i tota la tropa es van tancar als estudis MusicLan a l'Alt Empordà per treure la pols a algunes cançons, com ara el tema que estrenem en exclusiva a Enderrock.cat: "Hazme sufrir" de Los Burros. I per si no fos prou s'hi ha animat un altre geni, el saltenc Adrià Puntí
 

Les comparacions són odioses, però aquí teniu la cançó original, inclosa al disc Rebuznos de amor (Belter, 1983): 

Arxivat a: Enderrock