El vol pop de les orenetes

Estrenem una cançó del proper disc del duet infantil 2princesesbarbudes

| 30/11/2015 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock, infantil, familiar, orenetes, som orenetes, estrena, cançó, sempre de vacances, 2princesesbarbudes, disc, pop
Des del 2008 Helena Casas (Pomada, Conxita i Angelina i els Moderns) i Marc Marcé treballen plegats a 2princesesbarbudes, un grup per a públic familiar que defensa la "música baixeta", una proposta artesanal, senzilla i minimalista amb instruments petits. El proper 10 de desembre presentaran el nou llibre-disc Sempre de vacances (autoeditat) per explicar als més petits la vida de les orenetes. A Enderrock.cat estrenem l'himne barbut d'aquests ocells: "Som orenetes". 

2princesesbarbudes. Foto: Arxiu del grup

El duet 2princesesbarbudes aprofundeix en una temàtica als seus discos per presentar-ho d'una manera didàctica i entranyable per als més petits, però també per als grans que els acompanyen. L'any 2011 van debutar amb un cançoner de cançons tradicionals catalanes, i dos anys més tard van escollir la nit com a eix central del llibre-disc Enciclopèdia baixeta de la nit (autoeditat, 2013). 

Ara han decidit explicar la vida de les orenetes, que arriben el mes de març i s'instal·len fins al setembre a casa nostra: "Al nostre carrer hi ha molts nius d'oreneta. Les veiem cada dia com fan el niu, com entren, com surten, com mengen, com volen i ens són molt familiars. Si ajuntem això amb el fet de que emigrin, les fa molt interessants. Tant, que els hi hem dedicat un disc!", valoren 2princesesbarbudes.

L'han titulat Sempre de vacances (autoeditat) perquè "les orenetes sempre busquen l'estiu i per això sempre estan de vacances", i l'acompanyen d'un llibre amb il·lustracions pròpies. 

 
Una de les particularitats de la "música baixeta", tal com defineixen la seva proposta, són els instruments que utilizen: són de joguina. "Per aquest disc hem tingut noves incorporacions per tal de tenir un so més pop. Hem afegit una guitarra elèctrica de tres cordes i un baix acústic petit als ja habituals pianets, xilofons, melòdiques, maraques, ukuleles, acordionets i timbals de la flota barbuda". Gràcies a aquestes noves incorporacions les cançons són més properes al pop, més ballables i juguen amb altres estils com ara la cúmbia, l'ska jamaicà i la sonoritat ie-ié.

El duet emprendrà el vol a partir del 10 de desembre a Cardedeu, però a l'escenari es multiplicaran per dos: "Ampliem el grup per tenir un so més pop, així que a dalt de l'escenari serem quatre orenetes barbudes que es retroben després de la migració per fer un concert". Aquest mes de desembre actuaran a Igualada (dia 11), Girona (dia 12), Tarragona (dia 14), Sabadell (dia 16), Barcelona (dia 17), Manresa (dia 18), Barcelona (dia 19), Terrassa (dia 22) i Barcelona (9 de gener). En trobareu tota la informació al seu web